ما در این مقاله قصد داریم به بررسی سکته قلبی و یا همان حمله قلبی  که بسیارخطرساز است،بپردازیم.

سکته قلبی

سکته قلبی

سکته قلبی زمانی رخ میدهد که یک لخته ی خون مانع رسیدن خون به قلب شود. این حمله که موجب کمبود خون در قلب میشود، می تواند به ماهیچه ی قلب آسیب بسیار جدی برساند و در مواردی منجر به مرگ شود.

حال در ادامه می خواهیم به شرح علائم سکته قلبی بپردازیم.احساس درد و فشار در ناحیه ی قفسه سینه به طوری که به ناحیه ی  فک ، گردن ، بازوها و پشت هم سرایت کند،گیجی یااحساس ضعف و یا هردو،تنگی نفس و احساس استرس و اضطراب بیش از حد از علائم این عارضه قلبی می باشد.

نکته ی قابل توجه این است که گاهی درد شدید در قفسه سینه نشان دهنده ی سکته ی قلبی نیست و ممکن است ناشی از مشکلات دیگری باشد که تمامی آنها را در قسمت علل درد قفسه سینه به شرح توضیح دادیم. در این صورت داشتن علائم دیگر تعیین کننده ی دلیل اصلی درد می باشد.

سکته قلبی

اگرزمانی تمامی علائم بالا را داشتید، خونسردی خود را حفظ کرده و مراحل زیر را انجام دهید:

1:ابتدا با اورژانس تماس بگیرید و از آنها بخواهید هرچه زودتر گروه درمانی را اعزام کنند.

2: درحالیکه منتظر آمبولانس هستید، از قرص آسپرین(به طور ایده آل300 میلی گرم)  به منظور رقیق شدن خون و کاهش خطر استفاده کنید.

پس از آنکه به بیمارستان منتقل شدید براساس میزان جدیت سکته قلبی ،درمان آغاز می شود.اگر حمله خفیف باشد با تزریق کردن داروهای مربوطه این عارضه رفع می شود و اگر شدید باشد باید با عمل جراحی این عارضه رفع گردد تا خونرسانی به قلب آغاز شود.

عوارض سکته قلبی

عوارض سکته قلبی می تواند جدی و در مواردی تهدید کننده زندگی  فرد باشد. این عوارض شامل پارگی قلب،شوک قلب وآریتمی می باشد.شدت بروز این عوارض به سن ،جدیت حمله قلبی و مدت زمانی که طول میکشد بیمار به مرکز درمانی منتقل شود بسیار بستگی دارد.

بیماری عروق کرونر قلب علت اصلی حملات قلبی است.که این بیماری را در قسمت بیماری عروق کرونر به شرح توضیح دادیم.

پس از رد کردن سکته ی قلبی، براساس میزان آسیبی که بر عضله ی قلب وارد شده مدت زمان بهبودی متفاوت است. عده ای پس از گذراندن این عارضه به مدت 2 هفته بهبود یافته و به کار و فعالیت معمول خود بازمیگردند.گروهی دیگر ممکن است این بهبودی را پس از چندین ماه به دست آورند.

پس از رفع سکته قلبی ، بیمار باید در رژیم غذایی  و سبک زندگی خود تجدید نظر کرده و در صورت انجام کار و فعالیت خطرزا از انجام آن اجتناب کند .

حال باتوجه به خطراتی که سکته ی قلبی برای سلامت انسان دارد باید کارهایی را جهت پیشگیری از بروز آن انجام دهید که شامل موارد ذیل می باشد:

ترک سیگار

کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن

 استفاده از رژیم غذایی مناسب

انجام وزرش به صورت مرتب و هفته ای

سکته قلبی

دیدگاهتان را بنویسید