شریعتی ، بالاتر از میرداماد ، خیابان منظرنژاد ، پلاک53 ، واحد9،کلینیک قلب دکتر ضربان
سوزش قلب

اطلاعاتی جامع درباره سوزش قلب

بسیاری از مردم ممکن است سوزش قلب را تجربه کنند. این عارضه که علل گوناگونی دارد و باعث سوزش یا احساس درد در ناحیه قلب می‌شود هر ساله هشت میلیون بیمار را به مراجعه به پزشک وادار می‌کند. هرگونه احساس سوزش در قلب ممکن است ناشی از مشکلات قلبی باشد؛ اما در عین حال این عارضه می‌تواند مرتبط با قلب نباشد؛ بلکه با عوامل دیگری مانند زخم معده، آسم یا سوزش سر دل مرتبط باشد و اصلاً به سوزش در قلب ارتباطی نداشته باشد. در ادامه این مقاله به حس سوزش در قلب، علل و راهکارهای درمان آن می‌پردازیم.

تماس و نوبتدهی
مشکل قلب دارید؟
برای تماس، دریافت مشاوره و اخذ نوبت کلیک کنید

سوزش قلب چیست؟

سوزش در قلب، یک نوع علامت قلبی است که به دلیل پاسخ دادن بدن به کمبود اکسیژن و مواد غذایی در عضله قلبی ایجاد می‌شود. این وضعیت غالباً به علت انسداد یا تنگی شریان‌های قلبی که رسیدن خون به عضله قلبی را تأمین می‌کنند ایجاد می‌شود. در صورتی که رسیدن خون به قلب کاهش یابد یا اکسیژن کافی به سلول‌های عضله قلبی نرسد، درد یا سوزش قفسه سینه بروز می‌کند. با توجه به اهمیت این موضوع مهم است بدانیم هنگام سوزش اطراف قلب چه کنیم.

این درد معمولاً به صورت فشار یا سوزشی پراکنده در قفسه سینه احساس می‌شود و ممکن است به نواحی دیگر نظیر بازوها، فک، گردن، شانه‌ها یا پشت انتشار یابد. سوزش مداوم قلب می‎تواند با تنگی نفس، تعریق، استفراغ یا تهوع همراه شود. این علائم اغلب در وضعیت‌هایی مانند فعالیت‌های جسمانی شدید یا تنش‌های ذهنی بالا شدت می‌یابد.

سوزش یهویی قلب بیشتر اوقات یک نشانه از اختلال در جریان خون و عملکرد قلب است و به ارزیابی و درمان جدی نیاز دارد. ضرورت اینکه بدانیم برای درمان سوزش قلب چه کنیم زیاد است؛ زیرا در صورت بی‌توجهی به این وضعیت، مشکلات قلبی جدی‌تر مانند انفارکتوس میوکارد یا سکته قلبی حادث می‌شود؛ بنابراین شناخت عوامل و علائم خطر مرتبط با سوزش در قلب در صورت تجربه هر کدام از آنها بسیار حیاتی و مهم است.

سوزش در قلب هنگام پیاده‎‌روی، در محل کار، هنگام فعالیت بدنی، شرایط عادی و در قسمت‎های متفاوت نظیر سوزش بالای قلب، سوزش پایین قلب، سوزش در قلب از پشت کمر، سوزش اطراف قلب و هر نقطه دیگر در آن نواحی ممکن است رخ دهد که تشخیص به‎‌موقع آن و معاینه پزشک متخصص، باعث روند درمان مؤثر و سریع بیماری می‌شود.

علائم سوزش ماهیچه قلب چیست؟

علائم و نشانه‌های سوزش در قلب می‎تواند متفاوت و متعدد باشد و در هر فرد به صورت مختلفی ظاهر شود. این نکته را باید در نظر گرفت که عموماً نشانه‎های زیر به عنوان علائم احتمالی سوزش مداوم قلب مطرح می‌شوند. با شناخت این علائم ممکن است بفهمیم هنگام سوزش در قلب چه کاری انجام دهیم؛

  • احساس سوزش در قفسه سینه: این درد معمولاً مانند یک فشار یا سوزش در منطقه‎ قفسه سینه احساس می‌شود. این درد ممکن است ملایم تا پرشدت باشد و در طول چند دقیقه تا چندین دقیقه دوام یابد.
  • انتشار درد به نواحی دیگر: برخی موارد، درد قلب به مناطق دیگر نظیر بازوها ـ به ویژه بازوی چپ ـ شانه‌ها، فک، گردن یا پشت انتشار می‌یابد.
  • تنگی نفس: تنگی نفس می‎تواند به صورت احساس ضعف در تنفس به همراه درد قلبی خود را نشان دهد. این احساس معمولاً به صورت ناگهانی و در نتیجه فعالیت‌های روزمره یا تغییر وضعیت بدن بروز می‌یابد.
  • تعریق: تعریق بیش از اندازه به ویژه در صورت عملکرد یا فعالیت‎های کمتر، می‌تواند یکی از نشانه‌های سوزش در قلب باشد.
  • تهوع و استفراغ: تهوع یا احساس استفراغ می‌تواند همراه با درد قلب بروز یابد و در برخی موارد ممکن است بخشی از علائم سوزش مداوم قلب را شامل شود.
  • ضربان قلب نامنظم: سوزش در قلب می‎تواند منجر به تغییرات در نوع یا ریتم ضربان قلب شود.

علل سوزش قلب

سوزش در قلب معمولاً به دلیل کمبود اکسیژن و مواد غذایی در عضله قلب اتفاق می‎افتد. علل متفاوتی وجود دارد که می‌تواند باعث ایجاد این کمبود شود. در این قسمت برخی از شایع‎ترین علل سوزش در قلب ذکر شده است:

  • تصلب شریان‌های قلبی یا آترواسکلروز: تصلب و رسوب پلاک‌های چربی و کلسترول در دیواره شریان‌های قلب باعث تنگی و انسداد آنها می‌شود. در ادامه این تنگی باعث کاهش جریان خون به عضله قلبی و ایجاد سوزش اطراف قلب می‌شود.
  • التهاب عروق قلبی: التهابات دیواره شریان‌های قلبی ممکن است به تشکیل پلاک‌های چربی منجر شود و باعث تنگی و انسداد آنها باشد.
  • تغییر در ریتم طبیعی قلب: تغییراتی که در ریتم طبیعی قلب اتفاق می‎افتد، می‌تواند باعث کاهش جریان خون به عضله قلبی شود و سوزش در قلب را ایجاد کند.
  • فشارخون بالا: فشارخون بالا قادر است موجب تنگی شریان‌های قلب شود و کمبود جریان خون به عضله قلب را ایجاد کند.
  • سبک زندگی پرخطر: چاقی، فعالیت کم، مصرف مواد مضر نظیر سیگار و مصرف بیش از حد الکل، تغذیه نامناسب و استرس می‌توانند عوامل خطر برای بروز حس سوزش در قلب باشند.
  • دیابت: دیابت می‌تواند عواملی را که منجر به تصلب شریان‌ها و کاهش جریان خون به قلب هستند تشدید کند.
  • عوامل ژنتیکی: اطلاع داشتن از سوابق بیماری قلبی از بیماری‌های قلبی و عروقی در خانواده ممکن است خطر ابتلا به سوزش در قلب را افزایش دهد.

سوزش یک نقطه در قلب به چه معناست؟

روش‌های درمانی متفاوت برای حل مشکل سوزش و درد در قفسه سینه وجود دارند. پزشک معالج با توجه به علت اصلی بروز این عارضه، بهترین روش درمانی را انتخاب می‌کند.

فردی که به مشکل سوزش سر دل یا همان سوزش معده دچار است باید از داروهای ضد انعقاد استفاده کند یا تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی خود به وجود آورد. در حالی که مشکلات جدی قلبی یا بیماری‌های مربوط به ریه معمولاً به ایجاد تغییرات جدی و بزرگ در زندگی افراد می‌انجامند.

فردی که مشکل حمله قلبی را تجربه کرده است به داروهای رقیق‌کننده خون یا عمل جراحی نیاز دارد. عمل جراحی بای‌پس در چنین شرایطی توسط متخصص تجویز می‌شود.

بیماران نباید درباره درمان درد و سوزش در قلب و مواردی این‌چنینی تصمیم خودسرانه بگیرند؛ به ویژه اگر دلیل اصلی بروز این مشکل را ندانند؛ حتی سوزش سر دل و معده به صورت مزمن می‌تواند باعث بروز مشکلات دائمی در افراد شود. فقط یک پزشک می‌تواند مشکل را به درستی تشخیص دهد و علت بروز آن را تعیین کند. در نهایت بهترین روش درمانی مشخص خواهد شد.

علت سوزش سمت چپ قلب

  • درد دستگاه گوارش: رفلاکس اسید و بیماری رفلاکس اسید معده به مری (GERD) از علل شایع درد در سمت چپ قفسه سینه هستند. این بیماری زمانی بروز می‎کند که اسید معده به درون مری بازمی‌گردد. به دنبال این اتفاق، نوعی احساس سوزش در دو یا یک طرف قفسه سینه ایجاد می‌شود.
  • پارگی مری: ایجاد شکاف یا پارگی کامل مری، یک وضع اورژانسی پزشکی است که می‎تواند باعث بروز درد قفسه سینه شود. این اتفاق زمانی رخ می‎دهد که مری یا همان لوله‌ای که دهان را به معده وصل می‎کند پاره شود. این امر باعث می‎شود که غذا یا نوشیدنی‌ها از دهان به درون قفسه سینه و اطراف ریه نشت کنند.
  • آسیبهای اسکلتی و عضلانی: آسیب‌های مختلف می‌تواند به بافت نرم یا استخوان‌های قفسه سینه وارد و منجر به بروز درد در سمت چپ آن شود؛ مثلاً شکستن یکی از دنده‌ها یا کوستوکندریت که نام دیگر التهاب غضروف اطراف دنده است. چنان‌چه فرد دچار نوعی ضربه شده باشد مثلاً سقوط از ارتفاع یا تصادف، این صدمات وارد شده هم ممکن است منجر به سوزش و درد در قفسه سینه شوند.
  • پریکاردیت: پریکاردیت یک بیماری است که به علت التهاب پریکارد یا بافت اطراف قلب ایجاد می‌شود.
  • پلورزی: پلورزی وضعیتی است که در آن بافت‎های اطراف ریه دچار التهاب می‎شوند. این عارضه ممکن است منجر به درد و سوزش در قلب یا قفسه سینه به ویژه هنگام تنفس شود.
  • پنوموتوراکس: پنوموتوراکس به معنی روی هم خوابیدن ریه است. این اتفاق شاید خود به خود رخ دهد و در آن بخش کوچکی از ریه یا کل آن دچار فروپاشی شود.

علت سوزش سمت راست قلب

درد تجربه‌شده در سمت راست قفسه سینه ممکن است گاهاً یا مداوم رخ دهد یا حتی به صورت یک حادثه‌ مجزا یا مزمن باشد.

ممکن است این سوزش در ناحیه خاصی از سمت راست قفسه سینه یا در سراسر آن احساس شود. در حالی که برخی ممکن است آن را به سطح نزدیک احساس کنند، این درد در افراد متفاوت ممکن است عمیق‌تر احساس شود.

متخصص قلب و عروق از این سرنخ‌ها و توصیفات بیمار درباره درد ـ تیز، خسته‌کننده، نبض‌دار، سوزشی ـ برای کمک به تشخیص دقیق علت استفاده می‌کند. علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس
  • تب
  • گرفتگی صدا
  • سرفه‌های مداوم
  • زردی چشم و پوست
  • سوزش سردل
  • کاهش ناخواسته وزن
  • تهوع و استفراغ
  • اختلال در بلع
  • تپش قلب
  • سبکی سر
  • آروغ زدن

علل قلبی سوزش سمت راست سینه

حمله قلبی و سایر شرایط قلب و عروق ممکن است منجر به سوزش و درد در هر نقطه‎‌‌ای از قلب، از جمله سمت راست آن شود. این حالت به ویژه در مورد علائم قلبی در زنان صادق است.

زنانی که دچار حملات قلبی می‌شوند، به میزان کمتر دچار درد کلاسیک سینه در سمت چپ هستند و در عوض ممکن است احساس سوزش در هر دو طرف قفسه سینه یا حتی بدون درد و سوزش آن را تجربه کنند.

سایر علل درد سمت راست قلب شامل بیماری عروق کرونر، پریکاردیت و پارگی آنوریسم آئورت شناخته می‎شود.

  • بیماری عروق کرونر: بیماری عروق کرونر (CAD) شناخته‎‌شده‎‌ترین و شایع‎ترین نوع بیماری قلبی است و طبق تحقیقات علت اصلی مرگ و میر در زنان و مردان ایالات متحده به شمار می‎رود.

این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که شریان‌هایی که خون را به عضله قلب می‌رسانند، سفت و باریک می‌شوند. برخی از این عروق، مانند آئورت بالارونده، در سمت راست قفسه‎‌ی سینه قرار دارند. بیماری CAD ممکن است باعث درد در هر دو طرف قفسه سینه یا فقط در سمت راست شود.

  • پریکاردیت: پریکاردیت یا التهاب پریکارد که همان غشای محافظ اطراف قلب است، علل زیادی دارد که از عفونت گرفته تا درمان سرطان‎ها، بیماری‌های کلیوی تا اختلالات خودایمنی متغیر است. پریکاردیت می‎تواند بعد از حمله قلبی رخ دهد. درد اغلب در موقعیت‎‌های خاص افزایش می‎یابد و با تنفس عمیق شدیدتر می‌شود.
  • پارگی آنوریسم آئورت: پارگی آنوریسم آئورت هنگامی رخ می‌دهد که پارگی در آئورت اجازه دهد خون مابین لایه‌‎های دیواره رگ خونی جریان یابد.

آئورت بزرگ‌ترین رگ خونی محسوب می‌شود. این رگ خون را از قلب به سایر اندام‌های بدن منتقل می‎کند. زمانی که شرایط خطرناک آنوریسم آئورت دچار پارگی شود، جریان خون به اندام‎‌ها کاهش می‌یابد، به این معنا که آنها مقدار کافی از اکسیژن را دریافت نمی‎کنند. درد ناشی از دایسکشن آنوریسم آئورت اغلب شدید، به شکل ناگهانی و تیز و ممکن است به عنوان پارگی تعریف شود. بیهوشی اتفاقی است که ممکن است بعد از این مسئله رخ دهد.

ضرورت درمان سوزش مداوم قلب

بر اساس مطالعات و بررسی‌ها، استرس ممکن است یک محرک برای سوزش در قلب عصبی باشد. اینکه آیا استرس واقعاً تولید اسید معده را بالا می‎برد یا از نظر فیزیکی باعث بدتر شدن اسید می‌شود، هنوز جای بحث دارد.

محققان باور دارند که استرس ممکن است باعث ایجاد تغییرات در مغز شود و گیرنده‌های درد را افزایش دهد. این امر شما را از نظر فیزیکی نسبت به افزایش جزئی مقدار اسید، حساس‌تر می‌کند.

همچنین استرس می‌تواند باعث کاهش تولید موادی به نام پروستاگلاندین شود که معمولاً معده را در برابر اثرات اسید پشتیبانی می‌کند؛ به همین دلیل برای کنترل مشکل قلب لازم است نسبت به درمان سوزش عصبی در اسرع وقت اقدام کنید.

راهکارهای مقابله با سوزش ماهیچه قلب عصبی

تکنیک‌های مقابله‌ای برای مدیریت استرس در زندگی ممکن است به پیشگیری و درمان حس سوزش در قلب کمک کند و پزشکان به عنوان درمان خانگی آنها را توصیه می‌کنند.

  • ورزش: ورزش موجب شل شدن عضلات سفت و ترشح هورمون‌ها به صورت طبیعی و ایجاد حس خوب می‌شود. ورزش می‌تواند به کاهش وزن و کاهش فشار بر شکم کمک کند.
  • اجتناب از غذاهای محرک: این موضوع به ویژه اگر تحت استرس هستید حائز اهمیت است؛ زیرا احتمالاً به غذاهای محرک سوزش معده نظیر کافئین، شکلات، مرکبات و آب‌میوه‌ها، گوجه‌فرنگی، غذاهای تند و غذاهای چرب حساس‌تر هستید.
  • خواب به اندازه کافی: استرس و خواب یک سیکل را تشکیل می‌دهند. خواب، یک کاهش‌دهنده طبیعی برای استرس است و استرس کمتر می‌تواند منجر به خواب بهتر شود. برای کاهش و درمان سوزش شدید قلب، توصیه می‌شود در زمان خوابیدن سر خود را بالا نگه دارید.
  • تکنیک‌های تمدد اعصاب: یوگا، مراقبه یا موسیقی آرامش‌بخش را امتحان کنید.
  • لزوم نه گفتن: افراد و فعالیت‌های‌شان را اولویت‌بندی کنید. ایرادی ندارد اگر چیزهایی را که در لیست اولویت شما رتبه پایینی دارند رد کنید.
  • خنده: یک فیلم خنده‌دار، دورهمی با دوستان و خنده از بهترین تسکین‌دهنده‌های طبیعی سوزش در قلب ناشی از استرس است.

سوزش در قلب در دوران بارداری

سوءهاضمه که سوزش‌های قلب یا رفلاکس اسید نیز نامیده می‌شود در بارداری شایع است. علت این معضل در زنان باردار، می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی و فشار آوردن جنین در حال ‌رشد به شکم باشد.

این علائم ممکن است در هر مقطعی از بارداری مشاهده شود؛ اما معمولاً از هفته ۲۷ به بعد شایع‌تر می‌شود.

زمانی که علائم شما آغاز می‌شود، ممکن است برای درمان سوزش مداوم قلب و سرگیجه نیاز به مصرف آنتی‌اسیدها و آلژینات‌ها باشد. اگر مکمل‌های آهن و آنتی‌اسیدها را مصرف می‎کنید، آنها را به صورت همزمان مصرف نکنید. آنتی‌اسیدها می‌توانند مانع از جذب آهن توسط بدن شوند.

سوزش مداوم قلب بعد از آنژیو

بعد از انجام آنژیوگرافی‌ قلب، محل مورد آزمایش که ممکن‌ است دست یا کشاله‌ ران باشد تا مدتی درد داشته باشد. امکان سوزش و حساسیت به لمس نیز در این ناحیه امکان‌ دارد.

این سوزش بر اثر خروج لوله‌ای انعطاف‌پذیر است. این‌ امری طبیعی تلقی می‌شود و خطری ندارد. همین‌طور احساس سردرد بعد از آنژیوگرافی ‌قلب بسیار شایع است. برای کاهش سوزش یا درد، بهتر است با نظر پزشک، مسکن مصرف کنید. خوردن مایعات زیاد برای دفع کنتراست بسیار کمک‌ می‌کند.

آزمایش‌های تشخیصی سوزش در قلب

اگر سوزش در قلب برای مدت طولانی ادامه‎‌‌دار باشد، ممکن است نشانه‎ای از یک بیماری جدی‌تر باشد که پزشک برای تشخیص جدی بودن بیماری و درمان آن، ممکن است چندین آزمایش انجام دهد، از جمله:

  • اشعه ایکس: محلولی به نام سوسپانسیون باریم نوشیده می‌شود که پوشش داخلی دستگاه گوارش فوقانی یعنی مری، معده و روده کوچک فوقانی را می‌پوشاند. این پوشش به پزشکان اجازه می‌دهد تا نقایص را ببینند و مشکل در سیستم گوارش را متوجه شوند.
  • آندوسکوپی: دوربینی کوچک روی یک لوله قابل انعطاف در گلوی بیمار قرار می‌گیرد تا نمای دستگاه گوارش فوقانی را نمایش دهد.
  • آزمایش پایش pH مری: پزشک ممکن است مطالعه ۲۴ ساعته پروب PH مری را توصیه کند؛ به ویژه اگر علائم غیر عادی مانند گلودرد، سینه‎درد یا درد شکم، سرفه یا نشانه‎هایی شبیه به آسم داشته باشید. یک مانیتور اسید در مری قرار داده می‌شود که به یک کامپیوتر کوچک متصل است و می‌توانید آن را روی یک کمربند ببندید.
  • تست تحرک مری: یک کاتر در مری بیمار قرار می‌گیرد و فشار و حرکت را اندازه می‌گیرد.
  • الکتروکاردیوگرام (ECG):یک تست غیرتهاجمی است که برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب استفاده میشود.این تست با استفاده از الکترودهای چسبانده شده به پوست در نقاط مختلف بدن، سیگنال‌های الکتریکی که قلب تولید میکند را ثبت می‌کند.

عدم درمان به موقع سوزش قلب چه عواقبی دارد؟

در بیشتر موارد، درمان سوزش در قلب با داروهای بدون نسخه و تغییر در عادات و سبک زندگی که باعث ایجاد این احساس شده است انجام می‌شود؛ اما اگر این حس مداوم و شدید شد، لازم است حتماً با پزشک خود مشورت کنید. اگر به‌موقع برای درمان سوزش در قلب اقدام نکنید، ممکن است گرفتار عوارض ناشی از آن کنترل نشود و به مرور آسیب به مری، دندان‌ها و موارد دیگر اتفاق بیفتد.

آسیب به مری

هنگامی که اسید به سمت بالا جریان یابد، وارد مری می‌شود. این موضوع زمینه را برای بروز موارد زیر نیز آماده می‎کند:

  • ازوفاژیت
  • زخم مری
  • تنگی مری
  • مری بارت

افزایش خطر ابتلا به سرطان مری

ابتلا به GERD، کمی احتمال ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

پوسیدگی دندان

سوزش قلب همچنین می‌تواند روی لبخند اثر بگذارد. اسید معده ممکن است مینای دندان، لایه بیرونی سخت دندان شما را از بین ببرد. این می‌تواند دندان‌ها را ضعیف کند و منجر به پوسیدگی شود.

درمان خانگی سوزش قلب

اگرچه مردم، اغلب از داروها برای درمان سوزش در قلب استفاده می‌کنند، با اصلاح سبک زندگی هم می‌توانند تا حد زیادی باعث کاهش نشانه‌ها و بهبود کیفیت زندگی خود شوند. در ادامه به برخی از این درمان‎ها اشاره شده است:

  • آدامس جویدن

مطالعات نشان داده‎اند جویدن آدامس می‎تواند در کاهش اسیدیته در مری اثر داشته باشد. به نظر می‌رسد آدامس حاوی بی‌کربنات است و می‌تواند به خنثی کردن اسید برای جلوگیری از بروز رفلاکس کمک کند.

همچنین آدامس جویدن باعث افزایش تولید بزاق می‌شود و می‌تواند به پاک‌سازی مری از اسید کمک کند. این امر به درمان سوزش در قلب زنان و مردان در تمامی سنین کمک می‎کند.

  • خوابیدن به پهلوی چپ

چندین تحقیق نشان داده‌اند که خوابیدن به پهلوی راست ممکن است باعث بدتر شدن علائم رفلاکس در طول شب شود. طبق بررسی و مطالعات، خوابیدن به پهلوی چپ امکان استقرار یافتن در معرض اسید در مری را تا 70 درصد کاهش می‎دهد.

مری به سمت راست معده وارد می‌شود؛ به همین علت با خوابیدن به پهلوی چپ، اسفنکتر تحتانی مری از سطح اسید معده بالاتر می‎رود. از سوی دیگر، وقتی به پهلوی راست خوابیده باشید، اسید معده اسفنکتر تحتانی مری را می‌پوشاند و خطر رفلاکس را بالا می‌برد.

  • بالا آوردن سر تخت

تغییر وضعیت خوابیدن با بالا بردن سر تخت ممکن است به کاهش علائم رفلاکس اسید، بهبود خواب و درمان سوزش در قلب کمک کند.

  • زود شام خوردن

پزشکان متخصص اغلب به افراد مبتلا به رفلاکس اسید تجویز می‌کنند از سه ساعت قبل از خواب غذا نخورند. این موضوع به این دلیل است که افقی خوابیدن بعد از غذا باعث دشوار شدن پروسه هضم غذا می‌شود و به طور بالقوه علائم GERD را بدتر می‌کند.

  • پیاز پخته به جای پیاز خام

یک مطالعه قدیمی در افراد مبتلا به رفلاکس اسید نشان داده است که خوردن یک وعده غذایی حاوی پیاز خام به طور قابل توجهی باعث افزایش سوزش در قلب، رفلاکس اسید و آروغ زدن می‌شود. هضم پیاز خام دشوارتر است و می‎تواند پوشش مری را تحریک کند و مانع درمان سوزش در قلب شود.

  • خوردن وعده‌های غذایی با حجم کمتر و فاصله زمانی کم

در افراد مبتلا به رفلاکس اسید، اسفنکتر تحتانی مری ضعیف است یا عملکرد نادرستی دارد؛ همچنین زمانی که فشار بیش از حد روی عضله وارد می‌شود، باعث فشرده شدن اسید از راه منفذ و رفلاکس اسید می‌شود.

اغلب بیشتر علائم رفلاکس بعد از خوردن غذا رخ می‌دهد، به همین علت خوردن یک تا دو وعده غذایی بزرگ در روز، ممکن است علائم رفلاکس را شدیدتر و بیشتر کند؛ بنابراین خوردن وعده‌های غذایی در حجم کمتر و به شکل مکرر در طول روز می‎تواند به کاهش علائم رفلاکس اسید و درمان سوزش در قلب زنان و مردان کمک کند.

  • متعادل نگه داشتن وزن

دیافراگم ماهیچه‌ای در بالای شکم است. به صورت معمول، دیافراگم با تقویت اسفنکتر تحتانی مری از نشت مقادیر بیش از اندازه اسید معده به مری جلوگیری می‌کند.

با این حال اگر چربی شکم بیش از حد باشد، فشار در شکم می‎تواند آن‌قدر زیاد شود که اسفنکتر تحتانی مری به سمت بالا برود و از تکیه‌گاه دیافراگم دور شود.

  • داشتن رژیم غذایی کم کربوهیدرات

شواهد نشان می‌دهند که رژیم‌های کم کربوهیدرات علائم سوزش قلب را تسکین می‎دهد. در واقع بعضی از محققان بر این باورند که کربوهیدرات‌های هضم ‎نشده، باعث رشد بیش از حد باکتری‌ها و افزایش فشار داخل شکم می‎شوند که در ادامه به رفلاکس می‎انجامد.

  • عدم مصرف الکل

نوشیدن الکل باعث افزایش شدت رفلاکس اسید و احساس سوزش در قلب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد الکل با افزایش اسید معده، باعث شل شدن اسفنکتر تحتانی مری، کاهش یافتن توانایی مری در پاک‌سازی اسید و در نهایت غیرممکن شدن درمان سوزش می‌شود.

تماس و نوبتدهی
مشکل قلب دارید؟
برای تماس، دریافت مشاوره و اخذ نوبت کلیک کنید

سخن پایانی

سوزش در قلب ممکن است به دلایل متفاوتی در افراد بروز کند که می‌تواند ناشی از عوامل متعدد درونی و بیرونی باشد. بیمار می‎تواند بعد از مراجعه به پزشک و تحت نظر او برای کاهش و رفع سوزش قلب از راه‌های متفاوت مانند تغییر سبک زندگی، تغییر در رژیم غذایی و درمان‌ خانگی و در صورت عدم حل عارضه از درمان‎‌‌های جدی‎تر بهره بگیرد. فارغ از اینکه دلیل سوزش در قلب دلایل داخلی مانند سوزش معده و عوامل بیرونی مانند سبک اشتباه زندگی باشد مهم است این عارضه را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. با گذشت زمان و تشخیص و درمان درست، این مشکل به خوبی قابل حل و کنترل است.