“کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟” قلبتان یکباره میایستد! ضربانش نامنظم میزند… و شما حتی نمیدانید چرا! شاید قاتل خاموش،کمبود یک ویتامین حیاتی باشد که در سکوت، ریتم قلب شما را به هم میریزد. آیا میدانید نبود کدام ویتامین، قلب شما را به گروگان میگیرد؟ این کمبود میتواند شما را یکشبه به اورژانس بکشاند… و شاید همین حالا در بدنتان کمین کرده باشد. کمبود پتاسیم، منیزیم، ویتامین D یا B12 از عوامل شایع تپش قلب هستند.
دلایل مختلف و متعددی وجود دارد که میتواند موجب بالارفتن ضربان قلب شود اما یکی از دلایل کمتر شناخته شده، کمبود ویتامین است. پس از خواندن این مقاله متوجه میشوید که کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشه؟ و چگونه میتوان با جبران کمبود این ویتامینها در بدن موجب درمان قطعی تپش قلب شد. در این مقاله، علائم خطر، منابع غذایی و راههای درمان این کمبودها را کشف کنید.
فهرست مطالب
- کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟ و چرا این اتفاق میافتد؟
- کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟
- کمبود کدام ویتامین باعث ضعف و تپش قلب میشود؟و چگونه با طب سنتی میتوان آن را درمان کرد؟
- نکات مهم در خصوص مصرف مولتیویتامین و مکملهای دارویی که باید بدانید
- علاوه بر کمبود ویتامین چه موارد دیگری میتوانند موجب تپش قلب شوند؟
کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟ و چرا این اتفاق میافتد؟
قبل از اینکه بدانیم کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟ باید گفت بالارفتن ضربان قلب احساسی کاملاً غیرطبیعی است که در ناحیه قفسه سینه ایجاد میشود و فرد را به نگرانی میاندازد که نکند من دچار بیماری قلبی شدهام؟
زمانی که فرد دچار افزایش ضربان قلب میشود و در گوگل و موتورهای جستوجو به دنبال علت این واقعه میگردد بسیار هراسان میشود چرا که در اکثر نتایج نشاندادهشده به بیماری قلبی اشاره شده است که البته بیراه هم نیست.
بههرحال یکی از نشانههای بیماری قلبی بالارفتن ضربان قلب است اما نمیتوان هر تپش قلبی را هم به بیماری قلبی نسبت دارد چرا که عوامل بسیار دیگری در ایجاد آن دخیل هستند مانند ضعف اعصاب و استرس و اضطراب. علاوه بر این موارد، کمبود ویتامین نیز در ایجاد بالارفتن ضربان قلب بیتأثیر نیست.
حالا اینکه کمبود ویتامین چرا اتفاق میافتد به دلایل بسیاری مرتبط است. کمبود ویتامین میتواند به دلایل مختلفی از جمله عادات غذایی نامناسب، برخی شرایط پزشکی مانند عارضه جانبی برخی از داروها و یا بیماریها رخ دهد. عادات غذایی نامناسب یکی از دلایل رایج کمبود ویتامین است. افرادی که رژیم غذایی نادرستی دارند بیشتر از سایرین در معرض کمبود ویتامین قرار دارند.
دراینبین برخی از شرایط پزشکی نیز میتواند موجب کمبود ویتامین شود. بهعنوانمثال افراد مبتلا به اختلالات گوارشی ممکن است در جذب بعضی از ویتامینها مشکل داشته باشند. افرادی که به بیماریهای کبدی یا کلیوی مبتلا هستند ممکن است در متابولیسم تعدادی از ویتامینها مشکل داشته و نتوانند آنها را جذب کنند. برخی از داروها نیز میتوانند باعث کمبود ویتامین شوند.
بهعنوانمثال استفاده طولانیمدت از آنتیاسیدها میتواند در جذب ویتامین ب ۱۲ اختلال ایجاد کند و برخی از داروهای کاهشدهنده کلسترول نیز در جذب ویتامین دی اختلال ایجاد مینمایند.
بههرحال ویتامینها و مواد معدنی برای عملکرد صحیح بدن بسیار نقش ضروری و مهمی را ایفا میکنند. آنها نقش حیاتی در فرآیندهای مختلف بدن و بهخصوص عملکرد قلب دارند. کمبود برخی از ویتامینها میتواند عملکرد قلب را مختل کرده و مشکلاتی از قبیل بالارفتن ضربان قلب و تنگی نفس را ایجاد کند.
کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟
تا به اینجای کار ما در مورد اهمیت ویتامینها در بدن صحبت کردیم و گفتیم که کمبود آنها در بدن میتواند منجر به ایجاد تپش قلب شود. حال اگر سؤالتان این است که کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشه؟ ادامه مطلب را مطالعه کنید.
نقش مهم ویتامین ب ۱۲ در کاهش تپش قلب
ویتامین ب ۱۲ یکی از ویتامینهای مهم و حیاتی در بدن است که گاهی با عناوین کوبالامین نیز شناخته میشود. البته این اسم بیشتر در دنیای تخصصی پزشکی رایج است و در میان عوام با همین نام ب ۱۲ شناخته میشود. بهصورت کلی همه ویتامینهای گروه ب محلول در آب هستند و این ویتامین نیز محلول در آب است. این ویتامین نقش بسیار مهمی را در تولید گلبولهای قرمز و عملکرد صحیح سیستم عصبی دارد.
کمبود ویتامین ب ۱۲ میتواند منجر به مشکلاتی از قبیل کمخونی، خستگی و بالارفتن ضربان قلب شود. علاوه بر تپش قلب، کمبود ویتامین ب ۱۲ میتواند باعث سایر مشکلات قلبی عروقی هم شود و خطر بیماریهای قلبی و سکته قلبی را افزایش میدهد.
اگر بخواهیم در خصوص این موضوع صحبت کنیم که کمبود ویتامین ب ۱۲ چگونه میتواند باعث افزایش ضربان قلب و بیماریهای قلبی شود باید بگوییم که ویتامین ب ۱۲ در کاهش سطح همو سیستئین در خون نقش دارد. همو سیستئین نوعی اسیدآمینه است که میتواند به پوشش رگهای خونی آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد.
کمبود ویتامین ب ۱۲ در افراد مُسن، افرادی که به گیاهخواری روی آوردهاند و گوشت مصرف نمیکنند و همچنین افرادی مبتلا به اختلالات گوارشی هستند و یا جراحی دستگاه گوارش انجام دادهاند بیشتر دیده میشود. علاوه بر این کسانی که به مدت طولانی داروهای خاصی مانند متفورمین مصرف میکنند نیز ممکن است در معرض کمبود این ویتامین قرار بگیرند.
برای جلوگیری از بالارفتن ضربان قلب و سایر مشکلات مربوط به قلب بهتر است کمبود این ویتامین در بدن جبران شود. این کار را میتوان با داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل گوشت، ماهی و لبنیات است انجام داد. علاوه بر این انواعواقسام مکملهای غذایی حاوی ویتامین ب ۱۲ در داروخانهها موجود میباشد که میتوان نسبت به تهیه آنها اقدام نمود.
کاهش ویتامین دی در بدن و افزایش ضربان قلب
دررابطهبا اینکه کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟و ویتامین دی چه نقشی در این میان دارد بهتر است بگوییم ویتامین دی را بهعنوان ویتامین محلول در چربی میشناسند که مانند کلسیم نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری را در حفظ سلامت استخوانها، ناخن و همچنین تنظیم سیستم ایمنی بدن و ارتقای سلامت عمومی بدن را ایفا میکند.
مطالعات اخیری که بر روی این ویتامین صورتگرفته نشان میدهد که کمبود ویتامین دی در بدن خطر بیماریهای قلبی و بالارفتن ضربان قلب را افزایش میدهد. اینکه چه ارتباطی بین ویتامین دی و افزایش ضربان قلب وجود درد شاید سؤالی باشد که ذهنتان را درگیر کرده است. برای توضیح این موضوع باید بگوییم که ویتامین دی میتواند منجر به عدم تعادل در سطوح کلسیم و پتاسیم در عضله قلب شود که میتواند منجر به ضربان قلب نامنظم و تپش قلب شود.
لازم به ذکر است که کمبود ویتامین دی در بدن علاوه بر بالارفتن ضربان قلب با سایر مشکلات قلبی مانند فشارخون بالا، تصلب شرایین و افزایش خطر حمله قلبی نیز مرتبط است. کمبود ویتامین دی در بین بسیاری از افراد رایج است اما بهصورت کلی در میان افرادی که بهاندازه کافی در معرض نور آفتاب قرار نمیگیرند و یا مقادیر کافی از غذاهای غنی از ویتامین دی مانند ماهی، زرده تخممرغ و محصولات لبنی مصرف نمیکنند، بهمراتب رایجتر است.
همچنین در افراد مُسن، افراد با پوست تیره و افرادی که دارای اضافهوزن و چاقی هستند کمبود این ویتامین شایعتر است. ازآنجاییکه کمبود ویتامین دی در بدن ارتباط کاملاً مستقیمی در ایجاد افزایش ضربان قلب دارد، برای جلوگیری از بالارفتن ضربان قلب و سایر مشکلات قلبی و عروقی لازم است که به میزان کافی از ویتامین در بدن وجود داشته باشد.
برای این کار لازم است در طول روز زمانهایی را در معرض نور خورشید قرار بگیریم تا این ویتامین از طریق پوست جذب بدن شود. همچنین لازم است در برنامه و رژیم غذایی خود تجدیدنظر کرده و مواد غذایی دارای این ویتامین را به هر نوعی که شده درون برنامه بگنجانیم. مصرف مکمل ویتامین دی نیز توصیه میشود که البته میزان مصرف مکمل و قرص ویتامین دی بسته به سن و عوامل دیگر متفاوت است و به همین دلیل بهتر است با یک متخصص تغذیه مجرب در این باره صحبت شود.
ارتباط بین کمبود ویتامین سی در بدن و تپش قلب
ویتامین سی یکی دیگر از ویتامینهای حیاتی بدن است که کمبود آن در بدن به هر دلیلی موجب تپش قلب میشود. اگر بخواهیم در خصوص نقش این ویتامین صحبت کنیم باید بگوییم که این ویتامین یک ماده مغذی است که نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله سلامت سیستم قلبی عروقی دارد. ویتامین سی بهنوعی یک آنتیاکسیدان بسیار قوی محسوب میشود و به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند.
همچنین در تولید کلاژن نیز بسیار مؤثر است. کلاژن همان پروتئینی است که برای رگهای خونی بسیار ضروری بوده و از آنها محافظت میکند. طبیعتاً زمانی که بدن با کمبود این ویتامین مواجهه میشود ممکن است با طیف بسیار وسیعی از مشکلات قلبی از جمله بالارفتن ضربان قلب مواجه شود. کمبود ویتامین سی در بدن میتواند باعث استرس اکسیداتیو و التهاب در سیستم قلبی عروقی شود که میتواند منجر به ریتم نامنظم قلب و تپش قلب شود.
مطالعات بسیاری در خصوص تأثیر کمبود ویتامین سی بر بدن و بالارفتن ضربان قلب انجام شده است. یک مطالعه منتشر شده در مجله بینالمللی پزشکی نشان میدهد که بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی که سطح ویتامین سی بدنشان بسیار پایین است نسبت به افرادی که بهاندازه کافی این ویتامین در بدنشان موجود میباشد، بیشتر دچار افزایش ضربان قلب میشدند.
مطالعه دیگری که در ژورنال تخصصی پزشکی یکی از کالجهای آمریکا صورت گرفت نشان میدهد که ویتامین سی موجب کاهش بروز فیبریلاسیون دهلیزی و بالارفتن ضربان قلب میشود. بنابراین، اینکه بدن دارای میزان کافی ویتامین سی باشد بسیار حائز اهمیت است.
برای جبران کمبود این ویتامین مهم و حیاتی در بدن میتوان به مصرف بیشتر مرکبات روی آورد. میوههایی همچون توت و کیوی و پرتقال سرشار از این ویتامین هستند که میتوانید در برنامه غذایی آنها را قرار دهید. علاوه بر این صرف مکملهای ویتامین سی نیز بلامانع است البته به شرطی که زیر نظر پزشک صورت گیرد.
کمبود منیزیوم در بدن عاملی در ایجاد تپش قلب
ما تا به اینجای کار به این سؤال پاسخ دادیم که کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟ اما حالا سؤال این است که آیا کمبود مواد معدنی نیز میتوانند در تپش قلب تأثیر داشته باشند؟ پاسخ بله است! یکی از آن دسته مواد معدنی که کمبود آن در بدن باعث بالارفتن ضربان قلب میشود منیزیوم است. منیزیوم یکی از مواد مغذی و حیاتی در بدن است که نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری را در سلامت قلب و عروق دارد.
طبق مطالعاتی که در این باره صورتگرفته پزشکان آمریکایی به بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال توصیه میکنند که مکملهای حاوی منیزیوم را مصرف کنند چرا که منیزیوم میتواند موجب کاهش افزایش ضربان قلب شود و علاوهبرآن ریتم ضربان قلب را به نظم درمیآورد.
کمبود منیزیوم به طور معمولاً در افراد مُسن و کسانی که دارای دیابت و اختلالات گوارشی هستند شایعتر است. خوردن خوراکیها و غذاهای حاوی منیزیوم مانند سبزیهای سبزرنگ و بهخصوص اسفناج، آجیل، انواع دانهها و غلات کامل میتواند به جبران کمبود منیزیوم در بدن کمک بسیاری کند.
کمبود میزان پتاسیم در بدن و تپش قلب
پتاسیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم و حیاتی بهحساب میآید که مشابه منیزیوم در کاهش بالارفتن ضربان قلب و به نظم درآوردن ریتم ضربان قلب بسیار تأثیرگذار است. کمبود پتاسیم در افراد مُسن و افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند شایعتر از سایرین است.
میوههایی همچون موز و آووکادو و سبزیهای سبزرنگ و لوبیا سرشار از این ماده معدنی هستند که بهتر است در برنامه غذایی گنجانده شوند. البته توجه به این نکته بسیار ضروری است که مصرف بیش از اندازه پتاسیم نیز خود میتواند مضر باشد و ضربان قلب را بیشتر کند. در واقع باید میزان پتاسیم موجود در بدن در حد تعادل باشد.
کمبود کدام ویتامین باعث ضعف و تپش قلب میشود؟و چگونه با طب سنتی میتوان آن را درمان کرد؟
درباره اینکه کمبود کدام ویتامین باعث افزایش ضربان قلب میشود؟ باید گفت همانطور که میدانید طب سنتی شاخهای از پزشکی است که همواره برای بیماری و مشکلات انسانها راهکارهای متعددی ارائه مینماید. این راهکارها ازآنجاییکه همگی از دل طبیعت هستند معمولاً بیخطر و کمریسک هستند و به همین دلیل علیرغم اینکه عمر زیادی از این شاخه پزشکی میگذرد اما هنوز هم کارایی خود را دارند و حتی در پیشرفتهترین کشورها مورداستفاده قرار میگیرد.
البته توجه به این نکته ضروری است که روشهای موجود در دنیای طب سنتی معمولاً برای آن دسته از افرادی مناسب است که دچار کمبود شدید ویتامین و مواد معدنی نیستند. چرا که کمبود شدید ویتامین فقط بهواسطة مصرف مکملهای ویتامین برطرف خواهد شد و طب سنتی در این موضوع خیلی نمیتواند مؤثر باشد. در ادامه به معرفی برخی از روشهایی خواهیم پرداخت که به کمک آنها میتوانید کمبود ویتامین در بدن را جبران نمایید.
برطرفکردن کمبود ویتامین دی در بدن با گیاه قاصدک
استفاده از گیاه قاصدک یک راه عالی برای آن دسته از عزیزانی است که به دنبال یک روش کاملاً طبیعی و بدون ترکیبات شیمیایی برای جبران کمبود ویتامین دی بدن هستند. از گیاه قاصدک به دو شکل میتوانید استفاده کنید: میتوانید برگهای گیاه قاصدک را درون سالاد بریزید و یا اینکه از آن یک نوشیدنی گرم و لذتبخش درست کنید.
جبران کمبود ویتامین دی در بدن با مصرف نمودن گیاه شبدر قرمز
شبدر قرمز نیز یکی دیگر از گیاهان پُرخاصیت و پُرفایدهای است که میتواند در جبران کمبود ویتامین دی در بدن کمک زیادی کند. از شبدر قرمز میتوانید در خورشت و انواع سوپ استفاده کنید و یا مانند گیاه قاصدک یک نوشیدنی خوشمزه و گرم و لذتبخش تهیه کنید.
جبران کمبود ویتامین سی در بدن با کمک گیاه آویشن
همیشه گفته میشود که میوه پرتقال دارای مقادیر بسیاری ویتامین سی است اما جالب است بدانید که گیاه آویشن تا سه برابر بیشتر از پرتقال ویتامین سی دارد و برای تأمین و جبران ویتامین سی در بدن گزینه بسیار مناسبی بهحساب میآید.
جعفری منبع غنی از ویتامین سی
در میان انواع گیاهان موجود در طبیعت جعفری جزو آن دسته از مواردی است که یک منبع غنی از ویتامین سی بهحساب میآید و قادر است ویتامین سی موردنیاز بدن شما را تأمین نماید. جعفری همچنین میتواند مشکل فقر آهن و کمخونی بدن را نیز جبران کند و بهتر است در سبد غذایی هر فردی اضافه شود.
رفع کمبود منیزیوم در بدن با مصرف شکلات تلخ
شکلات تلخ جزو یکی از پرطرفدارترین خوراکیها به شمار میآید. این خوراکی خوشمزه دارای مقادیر قابلتوجهی از ماده معدنی منیزیوم و آهن در درون خود است و به همین علت میتوان با مصرف آن تا حدی کمبود منیزیوم در بدن را جبران نمود.
اسفناج و برگ شلغم برای جبران کمبود ماده معدنی منیزیوم در بدن
اسفناج و برگ شلغم درون خود مقادیر بسیار زیادی منیزیوم دارند که میتوانند در جبران کمبود این ماده به بدن کمک بسیاری نمایند. ازآنجاییکه منیزیوم نقش بسیار مهمی را برای سلامت جنین ایفا میکند، مادران باردار باید حتماً از اسفناج و برگ شلغم در برنامه غذاییشان استفاده نمایند.
نکات مهم در خصوص مصرف مولتیویتامین و مکملهای دارویی که باید بدانید
حالا که دانستید کمبود کدام ویتامین سبب تپش قلب میشود؟ باید گفت گاهی بدن بهقدری با کمبود ویتامین و ماده معدنی مواجهه است که تغییر رژیم غذایی بهتنهایی نمیتواند به شما کمکی کند و بالارفتن ضربان قلب همچنان باقی میماند.
در چنین شرایطی چارهای جز استفاده از مکملهای غذایی و مولتیویتامین وجود ندارد. ازآنجاییکه این مکملها و مولتیویتامینها بدون نسخه پزشک بهراحتی از طریق داروخانه قابل خریداری هستند عدهای از افراد بدون مشورت از پزشک اقدام به تهیه آن میکنند.
غافل از اینکه مصرف بیرویه و خودسر آنها میتواند بسیار خطرناک باشد و سلامت بدن را تهدید کند. به همین دلیل اگر برای جبران کمبود ویتامین در بدن و درمان افزایش ضربان قلب قصد استفاده از مولتیویتامین و مکملهای غذایی دارید بسیار خوب است که به این نکاتی که در ادامه گفته میشود توجه داشته باشید:
در خصوص مصرف ویتامینها گاهی اوقات خطرات و عوارض جانبی بالقوهای وجود دارد که شما از آن کاملاً بیخبر هستید. به طور مثال موضوع تداخل مکملها و داروها چیزی نیست که شما از آن اطلاعی داشته باشید. تداخلات دارویی و مکملهای غذایی میتواند بسیار خطرناک باشد و تنها پزشک متخصص تغذیه مجرب است که میتواند شما را در این باره راهنمایی نماید و شما را از خطرات بالقوه آگاه کند.
باید این را بدانید که هر مکملی که در داروخانهها به فروش میرسد الزاماً مناسب شخص شما نیست چرا که مکملهای غذایی و حتی دوز مصرفی ویتامینها بسته به سن، جنسیت و شرایط سلامتی هر فردی با فرد دیگر کاملاً متفاوت است. اینکه هر مکمل باید به چه میزان مصرف شود توسط متخصص تغذیه مشخص میشود.
اینکه شما رژیم غذایی متعادلی نداشته باشید و تنها به مصرف مولتیویتامین و مکملها بسنده کنید کار درستی نیست. مولتیویتامینها و تمامی مکملهای غذایی موجود در داروخانهها تنها زمانی تأثیر خود را بهخوبی بر بدن شما میگذارند که در کنار مصرف آنها یک رژیم غذایی متعادلی هم داشته باشید.
علاوه بر کمبود ویتامین چه موارد دیگری میتوانند موجب تپش قلب شوند؟
تا به اینجای کار شما متوجه شدید که کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود اما باید بدانید که گاهی اوقات حتی با رعایت رژِم غذایی و مصرف مولتیویتامین و مکملهای غذایی بالارفتن ضربان قلب شما درمان نمیشود. در چنین شرایطی احتمال میرود که مشکل از جای دیگری است و به کمبود ویتامین در بدن مربوط نمیباشد.
اگر بخواهیم بگوییم که علاوه بر کمبود ویتامین چه عوامل دیگری هستند که منجر به افزایش ضربان قلب میشوند باید به این موارد اشاره کنیم:
تغییرات هورمونی در زنان یکی از علت تپش قلب
علاوه بر کمبود ویتامین یکی دیگر از مواردی که در بالارفتن ضربان قلب مؤثر است تغییرات هورمونی میباشد که معمولاً در دوران یائسگی ایجاد میشود. لازم به ذکر است که افزایش ضربان قلب در این دوران خیلی خطرناک نیست اما اگر به شکل مداوم تکرار شود لازم است که برای اطمینان از سلامت قلب به پزشک متخصص قلب مراجعه شود. علاوه بر دوران یائسگی ممکن است در زمانهای دیگری همچون بارداری و پریودی نیز زنان این بالارفتن ضربان قلب را تجربه کنند که باز طبیعی است و نیازی به نگرانی در این باره وجود ندارد.
بیماری قلبی یکی دیگر از علل تپش قلب
همانطور که میدانید قلب تنها عضوی از بدن است که بیوقفه و در هر ثانیهای در حال کارکردن است. فعالیت قلب تا آخرین لحظهای که نفس میکشید ادامه دارد و بههیچعنوان متوقف نخواهد شد. باید توجه داشته باشید که اگر بدون داشتن کمبود ویتامین و یا هر مشکل دیگری دچار افزایش ضربان قلب میشوید احتمال اینکه مشکلی در قلبتان به وجود آمده باشد شما دچار یک بیماری قلبی شده باشید بسیار بالاست.
ازآنجاییکه قلب حساسترین عضو بدن است و بدون کارکردن آن عملاً حیات برای انسان معنا ندارد لازم است که دراسرعوقت و بدون هیچ اتلاف وقتی به یک متخصص قلب باتجربه مراجعه شود تا علت اصلی مشکل تشخیص و فرآیند درمان آغاز شود.
ارتباط بین بیماری تیروئید و تپش قلب
بیماری تیروئید یکی از بیماریهای شایعی است که منجر به افزایش ضربان غیرطبیعی قلب و بالارفتن ضربان قلب میشود. چنانچه پزشک به وجود بیماری تیروئید در شما مشکوک شود ممکن است از شما آزمایشاتی مانند آزمایش خون بگیرد و بعد از تشخیص داروهای لازم را برایتان تجویز نماید.
مشکل کمآبی بدن و تپش قلب
بسیار مهم است که بدن با کمآبی مواجهه نشود اما متأسفانه ما به این موضوع توجه چندانی نمیکنیم. اگر بخواهیم در خصوص این موضوع صحبت نماییم که اساساً چه ارتباطی بین کمآبی بدن و تپش قلب وجود دارد باید گوییم که زمانی که میزان آب بدن کاهش پیدا میکند، به سبب آن فشارخون نیز کم میشود چرا که مایعات کمی در بدن وجود دارد.
کمآبی در تعالی که بین الکترولیتها وجود دارد اختلال و مشکل ایجاد میکند و در این شرایط بدن واکنش نشان داده و برای جبران کمآبی سعی میکند تا میزان ضربان قلب را بیشتر کند و بالارفتن ضربان قلب ایجاد میشود. به همین منظور بسیار مهم است که در طول روز و بهخصوص روزهای گرم تابستانی که بدن بیشتر در معرض ازدستدادن آب است، به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنیم تا دچار این دسته از مشکلات نشویم.
سخن پایانی
ما در این مقاله در خصوص این موضوع صحبت نمودیم که اصولاً کمبود کدام ویتامین باعث تپش قلب میشود؟ و چگونه میتوان کمبود ویتامین در بدن را جبران نمود؟ بهعنوان نکته پایانی باید بگوییم که اگر با تغییر رژیم غذایی افزایش ضربان قلب درمان نشد، بهتر است که به پزشک متخصص قلب مراجعه نمایید چرا که شاید این افزایش ضربان قلب حاکی از وجود یک مشکل جدی در شما باشد که باید سریعاً به آن رسیدگی شود.
کمبود کدام ویتامین باعث ضعف و تپش قلب میشود؟ اگر احساس کردید که بدنتان با کمبود شدید ویتامین مواجهه است و تغییر رژیم غذایی نمیتواند مشکل شما را حل کند و بهناچار مجبور هستید که به سراغ مکملهای ویتامین بروید حتماً با متخصص تغذیه در این باره صحبت کنید.
ویتامینها جزو موارد بسیار مهم و حیاتی بدن هستند اما بااینحال مصرف بیرویه و خودسر آنها نیز میتواند مشکلزا و خطرآفرین باشد. به شما پیشنهاد میکنیم به بخش دریافت نوبت سایت مراجعه کنید، تا در اولین فرصت یکی از پزشکان حاذق ما شما را ویزیت نمایند.