قلب حیاتیترین عضو بدن است که مسئولیتهای متفاوتی از جمله پمپاژ خون، تامین اکسیژن و تامین مواد مغذی به تمام اندامهای بدن را بر عهده دارد. با توجه به فعالیتهای قلب، سلامت آن تاثیر بسیاری بر سلامت بدن و کیفیت زندگی فرد دارد. در این راستا، برای حفظ سلامتی آن باید به مرکز تخصصی قلب و عروق مراجعه کرد تا توسط پزشک فوق تخصص قلب معاینه شوید. پزشک با بررسی دقیق وضعیت سلامتی قلب و عروق شما روشهای پیشگیری از آسیب یا راهکار درمانی مناسب بدن شما را ارائه دهد.
فهرست مطالب
- فوق تخصص قلب کیست؟
- آیا متخصص الکتروفیزیولوژی قلب همان متخصص قلب است؟
- فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی چه کاری برای قلب انجام میدهد؟
- بهترین جراح قلب کودکان در تهران چه تفاوتی با بهترین متخصص قلب بزرگسالان دارد؟
- چه زمانی باید به بهترین دکتر آریتمی قلب در تهران مراجعه نمود؟
- تفاوت متخصص قلب و جراح قلب در چیست؟
- فوق تخصص قلب چه خدماتی را ارائه میکند؟
- پروفسور قلب و عروق پیشگیری و درمان چه بیماریهایی را بر عهده دارد؟
- متخصص قلب چه آزمایشاتی را برایتان تجویز میکند؟
- در قرار ملاقات با بهترین پزشک متخصص قلب چه چیزی را باید انتظار داشت؟
- مهمترین دلایل مراجعه به بیمارستان فوق تخصصی قلب در تهران
- بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران چه خدماتی را به شما ارائه میدهد؟
- سخن پایانی
فوق تخصص قلب کیست؟
فوق تخصص قلب، پزشکی است که به طور دقیقتر و تخصصیتر به قلب نگاه میکند. این پزشکان با دارا بودن تجربه کافی میتوانند تشخیص دقیقتری برای وضعیت سلامتی قلب شما داشته باشند و راهکارهای بهتری برای درمان شما ارائه دهند.
وقتی با یک بیماری پیچیده مانند بیماری قلبی سروکار دارید، مهم است که بهترین متخصص قلب در تهران یا شهرستان خود را پیدا کنید تا ارزیابیهای لازم، با تجهیزات مناسب و کاملاً دقیق انجام شوند.
متخصص قلب علائم و سابقه پزشکی شما را ارزیابی میکند و ممکن است آزمایشهایی را برای تشخیص قطعیتر توصیه کند. سپس، متخصص قلب تصمیم میگیرد که آیا میتوان وضعیت شما را تحت مراقبت او با استفاده از داروها یا سایر درمانهای موجود مدیریت کرد یا خیر؟
توجه داشته باشید که در صورت وجود بیماریهای قلبی حتی زمانی که به متخصصان دیگر مانند جراح ارجاع داده میشوید، تحت مراقبت متخصص قلب خود باقی میمانید.
آیا متخصص الکتروفیزیولوژی قلب همان متخصص قلب است؟
دقیقاً نمیتوان گفت که متخصص الکتروفیزیولوژی قلب همان متخصص قلب است. زیرا یک متخصص قلب در تمامی مسائل مربوط به قلب اعم از نارساییهای قلبی، مشکلاتی که ممکن است برای بیماران پیش بیاید، عوارض بیماریها و هر چیزی که مربوط به قلب باشد دانش و تجربه دارد درحالیکه متخصص الکتروفیزیولوژی قلب پزشکی است که علاوه بر دانش در مورد تمام جنبههای سلامتی قلب به طور تخصصی در مورد فعالیتهای الکتریکی قلب تخصص دارد. در ادامه به بررسی بیشتر آنها میپردازیم:
متخصص قلب:
به بیان ساده این متخصصان به تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی میپردازند. برخی از این بیماریها عبارتند از بیماریهای عروق کرونر، نارسایی قلبی، اختلال در کار دریچههای قلب و سایر مشکلاتی که ممکن است برای قلب اتفاق بیافتد. علاوه بر آن پزشک قلب میتواند در زمینههای دیگری مانند کاردیولوژی بالینی، اینترونشنال کاردیولوژی (مثل آنژیوپلاستی و استنتگذاری) و اکوی قلب تخصص داشته باشد.
الکتروفیزیولوژیست:
این متخصصان به صورت تخصصی اختلالاتی که در ریتم قلب به وجود میآید را بررسی میکنند. آنها برای بررسی دقیقتر این موضوع تستهای مختلفی مانند الکتروفیزیولوژیک انجام میدهند. الکتروفیزیولوژیستها از درمانهای متنوعی مثل ابلیشن و گذاشتن دستگاههای قلبی مثل دفیبریلاتور یا پیسمیکر را استفاده میکنند.
بنابراین، الکتروفیزیولوژیست علاوه بر اینکه متخصص قلب است دارای تخصص بیشتری در زمینهی ریتم قلب است.
فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی چه کاری برای قلب انجام میدهد؟
کاردیولوژی (Cardiology) یا قلبشناسی شاخهای از پزشکی تخصصی قلب است که با اختلالات قلب سروکار دارد. این شاخه شامل تشخیص تخصصی و درمان نقص مادرزادی قلب، بیماریهای سرخرگ کرونری، نارساییهای قلبی، بیماریهای دریچه قلب و الکتروفیزیولوژی مربوط به بررسی ریتم قلب میباشد. به پزشکانی که در این شاخه از پزشکی توانستهاند به تخصص دست پیدا کنند و مراحل پیشرفته آن را نیز بگذرانند فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی گفته میشود که تخصصی از طب داخلی محسوب میشود. برخی از اقدامات و وظایف متخصص اینترونشنال کاردیولوژی عبارتند از:
- آنژیوپلاستی عروق کرونری (PCI)
- کاتتریزاسیون قلبی
- درمان بیماریهای دریچهای قلب
- درمان بیماریهای ساختاری قلب
- درمان بیماریهای عروق محیطی
- درمان بیماریهای آئورت
برخی از کاردیولوژیستها نیز در بخش اطفال کار میکنند که به آنها کاردیولوژیست اطفال میگویند. پزشکانی که در جراحی قلب دارای تخصص هستند هم با نام جراحان کاردیوتوراسیک یا جراحان قلب شناخته میشوند که شاخهای از جراحی عمومی است.
بهترین جراح قلب کودکان در تهران چه تفاوتی با بهترین متخصص قلب بزرگسالان دارد؟
بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی که برای کودکان ایجاد میشود معمولاً از بیماریهای مادرزادی هستند که باید از همان ابتدا کنترل شوند تا درمان گردند و در بزرگسالی فرزند شما را دچار مشکلات بزرگتر نکنند.
گاهی برخی از بیماریهای مادرزادی، نیاز دارند که به مدت طولانی تحت نظر بهترین جراح قلب کودکان در تهران باشند. در واقع قطعاً همانطور که بیماریهای قلبی کودکان با بزرگسالان متفاوت است دانش تخصصی در مورد این بیماریها نیز متفاوت بوده و باید روشهای درمانی منحصربهفردی را برای درمان بیماریهای قلبی کودکان در پیش گرفت.
از طرفی نوع رفتار پزشک با کودک و بزرگسال باید کاملاً متفاوت باشد و کودک باید در محیطی امن و آرام به پزشک خود اعتماد کند تا در روند درمان و بهبودی خود همکاری کافی را داشته باشد.
بنابراین اگرچه نمیتوان بهطور کامل متخصص قلب و بهترین دکتر قلب کودکان در تهران را از هم جدا کرد و هر دو دانش کافی در مورد بیماریهای قلبی و عروقی، روند تشخیص و درمان آنها را دارند باز هم از نظر رفتاری و شیوه درمان بهترین جراح قلب کودکان در تهران متفاوت از متخصص قلب بزرگسالان عمل میکند.
چه زمانی باید به بهترین دکتر آریتمی قلب در تهران مراجعه نمود؟
برای بسیاری از افراد، تعیین سطح مراقبت مورد نیاز برای قلب و بیماریهای مربوطه و محل دریافت آن مراقبت میتواند دشوار باشد. برای سالمندانی که با مشکلات سلامت قلبی عروقی زندگی میکنند، ایجاد اعتماد به ارائهدهندگان مراقبتهای پزشکی بسیار مهم است و به همین دلیل باید برای تشخیص و درمان بیماریهای قلبی به دنبال متخصص قلب باشید.
اگر شما یا کسی که دوستش دارید در معرض خطر بیماری قلبی هستید، مهم است که علائم هشداردهنده اولیه را درک کنید. اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید، پزشک مراقبتهای اولیه ممکن است نتواند بهتنهایی بر سلامت شما نظارت کند. به همین دلیل در این شرایط باید به دنبال یک مرکز تخصصی قلب باشید که با تجهیزات مدرن بهترین ارزیابیها را برایتان انجام دهند و در صورت وجود هر مشکلی برای قلبتان، تمهیدات لازم در زمان مناسب و قبل از بروز خطر انجام شود.
برخی از عوامل خطر بالقوه برای بیماریهای قلبی که نیاز به مراجعه به متخصص قلب دارند، عبارتاند از:
- فشارخون بالا
- کلسترول خون بالا
- مصرف نیکوتین
- دیابت
- فشارخون بالا یا کلسترول بالا
- سندرم متابولیک
- اضافهوزن و چاقی
- عدم تحرک بدنی
- مصرف بیشازحد الکل
هنگامی که پزشک به وجود بیماریهای قلبی مشکوک شد و آزمایشات اولیه نیز مشخص کرد که ممکن است شما یک ناراحتی قلبی داشته باشید یا زمانی که به دلایلی مانند بیماریهای زمینهای، سن یا سابقه بیماریهای قلبی در خانواده خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما بسیار بالا است، باید به بپزشک متخصص مراجعه کنید. علاوه بر این، اگر مطمئن نیستید که به سؤالات شما پاسخ داده شده است یا نگرانیهای شما توسط پزشک اصلی شما بررسی میشود، ممکن است خودتان تشخیص دهید که زمان مراجعه به یک فوق تخصص فرا رسیده است.
همچنین در صورت وجود هرگونه ناراحتی در ناحیه قلب و قفسه سینه نباید آن را نادیده بگیرید و باید حتماً توسط متخصص قلب بررسی شوید. گاهی نیز ناراحتیهای قلبی با علائم خطری مانند تنگی نفس، درد شدید قفسه سینه، درد دائم قفسه سینه، تیر کشیدن قلب، درد در دست چپ، عرق سرد، تپش قلب و … همراه است که در این صورت حتماً باید سریعاً به اورژانس مراجعه نمایید تا احتمال بروز خطر سکته کاهش پیدا کند. متخصص قلب آزمایشات متفاوتی را برای شما تجویز میکند و ممکن است بسته به نتایج از روشهای کاتتریزاسیون قلب، آنژیوپلاستی، قرار دادن دستگاه ضربانساز و یا سایر روشها برای درمان استفاده کند.
تفاوت متخصص قلب و جراح قلب در چیست؟
متخصص قلب (کاردیولوژیست) در واقع زیرمجموعه تخصص قلب و عروق قرار میگیرد. به این معنی که فوق تخصصهای قلب و عروق انواع مختلفی دارند که فوق تخصص قلب یکی از آنهاست. برای کسانی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی هستند یا بیماری قلبی از قبل در آنها تشخیص داده شده است.
در ادامه به بررسی تفاوت متخصص قلب و جراح قلب میپردازیم:
روش درمان
از جمله تفاوتهایی که بین کاردیولوژیستها و جراحان قلب وجود دارد روش درمان است. روش درمان کاردیولوژیستها معمولا به صورت غیر تهاجمی است و با دارو صورت میگیرد، اما جراحان قلب با جراحیهای باز و بسیار پیچیده برای درمان فرد سروکار دارند.
آموزش و مهارتها
هر کدام از این تخصصها نیازمند مهارتها و آموزشهای متنوع است به طور مثال، کاردیولوژیست در زمینه تشخیص و مدیریت پزشکی بیمار آموزش بیشتری دیدهاند و در این زمینه تخصص دارند، اما جراحان قلب در زمینه جراحیهای ترمیمی و تعویضی قلب و عروق تخصص بیشتری دارند.
حوزه فعالیت
از دیگر تفاوتهای متخصص قلب و جراح قلب میتوان به حوزه فعالیت آنها اشاره کرد. کاردیولوژیستها به طور معمول در بیمارستانها و کلینیکها فعالیت میکنند، در حالی که جراحان در اتاقهای جراحی فالیت میکنند.
فوق تخصص قلب چه خدماتی را ارائه میکند؟
همانطورکه در قسمتهای قبلی نیز به آن اشاره کردیم، متخصص قلب پزشکی است که میتواند درد قفسه سینه، فشارخون بالا و نارسایی قلبی و همچنین مشکلات دریچههای قلب، عروق خونی و سایر مشکلات قلبی و عروقی را تشخیص داده و درمان کند. آنها پس از بررسیهای لازم و گرفتن سابقه پزشکی یک معاینه فیزیکی کامل از علائم شما و وضعیت قلب انجام میدهند. همچنین در صورت لزوم میتوانند آزمایشهایی مانند نوار قلب، اکوکاردیوگرام و سی تی (توموگرافی کامپیوتری) را تجویز کنند تا بیماری شما را بهطور کامل تشخیص دهند.
سپس بسته به نوع بیماری و ناراحتی شما از روشهای مختلف مانند دارودرمانی، تمرینات آرامشبخش و در شرایط خاص جراحی برای درمان شما استفاده میکنند. همچنین با ارائه یک برنامه مناسب به شما کمک میکنند ورزش و عادات غذایی سالمتری را شروع کنید یا کاتتریزاسیون قلبی انجام دهید.
بسیار مهم است که به بهترین فوق تخصص قلب در تهران یا شهرستان اطلاعات دقیق از سابقه پزشکی و خانوادگی خود بدهید و به او بگویید که آیا سایر افراد خانواده شما مشکلات قلبی داشتهاند یا خیر، زیرا این امر میتواند احتمال ابتلا به مشکل قلبی را افزایش دهد و بررسیهای لازم در زمان مناسب انجام خواهند شد.
برخی از اطلاعات اولیه میتواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد سلامت قلب و عروق به پزشک شما بدهد، مانند:
- وزن
- میزان فشارخون
- سطح کلسترول
- سطح گلوکز (قند) خون
متخصص شما تمام این اطلاعات و هرگونه نتایج آزمایش را بررسی میکند تا عوامل خطر شما را برای مشکلات قلبی مشخص کند. پزشک همچنین باید بداند که آیا سیگار میکشید، چقدر ورزش میکنید، از چه رژیم غذایی پیروی میکنید و چه داروهایی مصرف میکنید.
پروفسور قلب و عروق پیشگیری و درمان چه بیماریهایی را بر عهده دارد؟
پزشک میتواند طیف وسیعی از مشکلات قلبی و عروقی را درمان کنند، ازجمله:
- آترواسکلروز ( این آسیب شرایطی را عنوان میکند که رسوبات چربي و برخی مواد دیگر به دلایل مختلف در سرخرگهاي بدن تجمع پیدا کرده و موجب تنگي آنها میشود. در این صورت عبور جريان خون دشوار خواهد شد که به اين حالت آسیب “آترواسکلروز” یا تصلب شرایین نیز گفته میشود.)
- فشارخون بالا
- کلسترول بالا
- آنژین صدری (درد قفسه سینه)
- ایست قلبی ناگهانی
- نارسایی قلبی
- حمله قلبی
- لختههای خون که در صورت عدم تشخیص و درمان سریع میتواند منجر به سکته و حتی مرگ شود.
- فیبریلاسیون دهلیزی و سایر اختلالات ریتم قلب
- اندوکاردیت (التهابی در پوشش داخلی قلب)
- شوک قلبی
- مشکلات دریچه قلب
- ناهنجاریهای قلبی
- کاردیومیوپاتی (بیماری ماهیچه قلب)
- میوکاردیت (التهاب و نکروز عضله قلب)
- شرایط مادرزادی مربوط به نارساییهای قلبی از بدو تولد
- مشکلات آئورت (آنوریسم، تنگی)
- مشکلات عروق در شما (بیماری شریان محیطی، بیماری شریان ساب کلاوین، بیماری شریان کلیوی، بیماری عروق کرونر)
- سکته مغزی
متخصص قلب چه آزمایشاتی را برایتان تجویز میکند؟
متخصص قلب میتواند آزمایشهای مختلفی را جهت ارزیابی دقیق علت علائم ایجاد شده و تشخیص بیماریهای قلبی تجویز نماید که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- کاتتریزاسیون قلبی
- اشعه ایکس قفسه سینه
- MRI قلب (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)
- سی تی قلب (توموگرافی کامپیوتری)
- آنژیوگرافی عروق کرونر
- تستهای استرس یا تست ورزش
- الکتروکاردیوگرام (EKG)
- اکوکاردیوگرام
- اکوکاردیوگرافی ترانس مری (TEE)
- مانیتور هولتر
در قرار ملاقات با بهترین پزشک متخصص قلب چه چیزی را باید انتظار داشت؟
در جلسه ویزیت شما با متخصص قلب پزشک با توجه ویژه به گوش دادن به قلب شما یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. آنها میتوانند بشنوند که چقدر خون در قلب شما جریان دارد و آیا ریتم قلب شما نامنظم است یا خیر؟ شما باید برای این جلسه آماده پاسخگویی به سؤالات مربوط به سابقه خانوادگی و سابقه پزشکی خود باشید. متخصص قلب شما میخواهد بداند که آیا خواهر و برادر، والدین یا سایر اعضای خانواده شما مشکلات قلبی داشتهاند یا خیر؟
داشتن این اطلاعات میتواند به متخصص قلب شما کمک کند تا بفهمد چه نوع مشکلات قلبی ممکن است داشته باشید و ابتدا آنها را بهطور دقیق بررسی کرده و عدم ابتدا به آن بیماریها را برایتان تأیید کند. ازجمله دیگر سؤالاتی که ممکن است یک پزشک قلب در هنگام ملاقات از شما بپرسد، عبارتاند از:
- چه مدت است که این علائم را دارید؟
- وقتی علائمی دارید (درد خفیف، درد شدید) چه احساسی دارید؟
- وقتی علائم شروع شد (استراحت، ورزش کردن) چه میکردید؟
- آیا وقتی علائمی دارید، چیزی به شما کمک میکند تا احساس بهتری داشته باشید؟
- آیا در گذشته عمل یا جراحی قلب داشتهاید؟
- آیا سوابقی از اسکن دارید؟
- الان چه داروهایی مصرف میکنید؟
اگر متخصص قلب شما تجهیزات را در محل خود داشته باشد، ممکن است یک الکتروکاردیوگرام برای خواندن سریع ریتم قلب شما انجام دهد. همچنین ممکن است یک قرار جداگانه برای آزمایشهای دیگری که کمی طولانیتر هستند و به دستگاههای اسکن ویژهای که فقط بیمارستانها و برخی مراکز قلب دارند نیاز دارد، تعیین کنند.
مهمترین دلایل مراجعه به بیمارستان فوق تخصصی قلب در تهران
این احتمال وجود دارد که در مقطعی به این فکر کرده باشید که آیا به متخصص قلب مراجعه کنید یا خیر؟
با توجه به آمارهایی مانند برخی از بیماریهای قلبی که علت اصلی مرگومیر مردان و زنان در دنیا است، در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا علائم بیماریهای قلبی باید به یک فوق تخصص خوب در زمینه قلب مراجعه کنید تا ارزیابیهای کامل در زمان مناسب انجام شوند.
متخصصین قلب و عروق عمومی، پزشکانی هستند که بر قلب تمرکز میکنند. اگر در معرض خطر بیماری قلبی هستید، یک معاینه معمول با این پزشک متخصص میتواند به شما کمک کند تا از سلامت قلب خود مراقبت کنید.
مهمترین دلایلی که در حال حاضر بیماران را به سمت بهترین فوق تخصص قلب در تهران هدایت میکنند، عبارتاند از:
-
پزشک مراقبتهای اولیه شما را به یک متخصص قلب معرفی کرده است.
شاید پزشک خانواده شما در حین معاینه یک علامت قرمز را ببیند و بخواهد قلب شما را کمی دقیقتر بررسی کند یا ممکن است به دلیل سابقه شخصی یا خانوادگی شما نیاز به معاینه توسط فوق تخصص قلب داشته باشید. اگر پزشک مراقبتهای اولیه به شما توصیه میکند که به یک متخصص قلب مراجعه کنید، این کار را انجام دهید!
-
سابقه خانوادگی
بیماری قلبی میتواند یک جزء ژنتیکی قوی داشته باشد. اگر در خانواده خود متوجه یک الگوی بیماری قلبی ازجمله کلسترول بالا و فشارخون بالا، شدید باید برای مراجعه به متخصص قلب اقدام کنید و توسط یک متخصص قلب معاینه شوید.
-
فشارخون بالا
چک کردن منظم فشارخون باید از 20 سالگی به بعد و بخصوص در صورت ابتلا به بیماریهای زمینهای انجام شود. اگر فشارخون شما در حال افزایش است یا شاید همیشه بالا بوده است، بسیار مهم است که آن را تحت کنترل داشته باشید.
فشارخون بالا یک عامل خطر قوی برای بیماری قلبی و سکته است و اطمینان از اینکه توسط یک پزشک قلب تحت کنترل هستید، در پیشگیری از یک رویداد خطرناک قلبی مهم است.
-
کلسترول بالا
افزایش کلسترول علائمی ایجاد نمیکند و به همین دلیل تشخیص و مدیریت آن دشوار است. به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی، کنترل تعداد کلسترول از اهمیت بالایی برخوردار است.
در صورت مشکوک بودن به این شرایط حتماً باید به یک مرکز تخصصی قلب مراجعه کرده و بعد از انجام آزمایشات لازم در صورت تشخیص کلسترول بالا تحت مراقبت قرار بگیرید.
-
سابقه پره اکلامپسی
به گفته بنیاد پره اکلامپسی، تحقیقات نشان داده است که زنانی که سابقه پره اکلامپسی (فشارخون بالا در دوران بارداری یا پس از زایمان) داشتهاند، دو برابر بیشتر مستعد ابتلا به بیماری قلبی هستند.
این خطر برای کسانی که نوزادان نارس به دنیا میآورند یا بیش از یکبار از این بیماری رنج بردهاند، ممکن است حتی بیشتر باشد. اگر در هر یک از بارداریهای خود دچار پره اکلامپسی شدهاید، بهتر است بهصورت منظم سلامت قلب خود را چک کنید.
-
سن
قلب شما بالاتر از سن واقعی شماست. هرچه سن شما بیشتر میشود، احتمال بروز آسیبها و خطرات قلبی نیز بیشتر خواهد شد.
علت اصلی هم پیروی از یک رژیم غذایی و سبک زندگی نامناسب است که در طول زندگی از آن الگوبرداری میکنید. به همین دلیل از میانسالی به بعد حتماً بهصورت سالیانه باید چکاپ قلب را انجام دهید.
-
تاریخچه سیگار کشیدن
سیگار کشیدن در هرزمانی از زندگی شما خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد. اگر سیگاری هستید یا بودهاید، قرار ملاقات با متخصص قلب ایده بسیار خوبی است.
-
تشخیص داده شده است که دیابت دارید.
بزرگسالان مبتلا به دیابت دو تا چهار برابر بیشتر از بزرگسالان بدون دیابت در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. انجمن قلب آمریکا نیز دیابت را به عنوان یکی از هفت عامل خطر اصلی قابل کنترل بیماری قلبی اعلام کرده است؛ بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری باید تحت نظر یک متخصص قلب نیز قرار بگیرید.
-
بیماری قلبی مادرزادی در دوران کودکی
یکی از تصورات غلط رایج در مورد کسانی که با بیماری مادرزادی قلبی (CHD) متولد شدهاند این است که وقتی در کودکی برطرف شد، نیازی به مراقبت مداوم نیست. این درست نیست.
در واقع، کیفیت زندگی آن دسته از بزرگسالانی که در دوران کودکی تحت عمل جراحی CHD قرار گرفتهاند، با انجام معاینات روتین توسط متخصص قلب و عروق در دوران بزرگسالی به میزان قابلتوجهی افزایش مییابد.
-
شروع یک تمرین ورزشی جدید
توصیه میشود اگر در حال حاضر سبک زندگی غیرفعال دارید یا اگر به بیماری قلبی، بیماری کلیوی یا دیابت نوع 1 یا 2 مبتلا هستید، قبل از انجام تمرینات ورزشی با شدت متوسط تا زیاد، به یک متخصص یا فوق تخصص قلب مراجعه کنید.
یک متخصص قلب میتواند هرگونه بیماری زمینهای قلبی را که ممکن است از آن آگاه نباشید بررسی کند و مطمئن شود که در یک برنامه ورزشی که برای سبک زندگی شما بسیار شدید و خطرناک است، شرکت نمیکنید.
-
بیماری لثه
جالب است که بدانید بین سلامت لثه و سلامت قلب شما ارتباط وجود دارد. باکتریهای موجود در بیماری لثه میتوانند در بدن حرکت کنند و باعث عفونت در دریچههای قلب و التهاب در رگهای قلب شوند.
علاوه بر مراجعه به متخصص قلب، رعایت بهداشت دهان و دندان را در اولویت قرار دهید و هر 6 ماه یکبار برای معاینه و تمیز کردن دندانپزشک خود مراجعه کنید.
-
شما یک بیمار سرطانی هستید.
متخصصان قلب و عروق (متخصصان قلب و عروق که در مراقبت از بیماران سرطانی تخصص دارند) به همه بیماران سرطانی توصیه میکنند که برای معاینه قلب خود بهصورت منظم و طبق برنامه مشخص قرار ملاقات بگذارند.
این به این دلیل است که برخی از درمانهای سرطان میتواند به قلب آسیب برساند یا بر عضلات قلب و عروق خونی فشار وارد کند. این مشکلات قلبی روی هر بیمار سرطانی تأثیر نمیگذارد، اما بهتر است از این نظر مورد ارزیابی قرار بگیرید.
بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران چه خدماتی را به شما ارائه میدهد؟
بعدازاین که پزشک قلب شما را ویزیت کرد و معاینات لازم را انجام داد و یا آزمایشات مورد نیاز را برایتان تجویز کرده و نتایج را بررسی کرد، ممکن است از شیوههای درمانی متفاوت اعم از دارودرمانی، تغییر سبک زندگی، ورزش منظم و … را برایتان تجویز کند. گاهی نیز شما برای بهبود به نوعی جراحی کم تهاجمی به نام آنژیوپلاستی نیاز دارید.
در این روش بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران با تزریق نوعی دارو سوندی را به قلب وصل میکند. سپس یک لوله نازک از جنس پلاستیک به شریانهای قلب وصل خواهد شد. البته برخی از متخصصین قلب ممکن است این کار را از طریق کشاله ران و یا بازوها انجام دهند. همچنین لولهای باریک به نام کاتر را به سمت رگهای خونی یعنی شریانهای اطراف قلب میفرستند.
سپس مقدار کمی مایع مورد نظر از طریق کاتر به داخل خون وارد میشود. این مایع طوری است که در داخل تمامی رگهای خونی، دریچههای قلب و رگهای اصلی قلب میتواند حرکت کند و وضعیت رگهای متصل به قلب و نحوه جریان خون در آنها را بهخوبی نشان میدهد. درنتیجه اگر بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران انسدادی در یکی از رگهای مورد نظر ببیند آن را با تکنیکهای مختلف برطرف میکند.
مدت زمان انجام این روش بسته به میزان گرفتگی رگها و تعداد رگهای گرفته میتواند بین 1 تا 3 ساعت طول بکشد. میزان بستری بیمار بعد از انجام این روش نیز به شرایط بیمار و تعداد رگهای آنژیو شده بستگی دارد. برای انجام این درمان روشهای مختلفی وجود دارد که با توجه به نیاز بیمار و تبحر پزشک انجام دهنده مورد استفاده قرار میگیرند. این روشها عبارتاند از:
آنژیوپلاستی قلب با بالون
در این روش یک سوند و بالون کوچک و نسبتاً باریک به داخل رگها هدایت خواهد شد. در آنژیوپلاستی قلب با بالون هنگامیکه بالون بهدرستی در محل مورد نظر خود قرار گرفت، با استفاده از جریان خون مناسب و تقویت آن از خارج شروع به باد شدن میکند.
آنژیوپلاستی قلب با فنر یا استنت
در این روش نیز با استفاده از یک لوله کوچک، جهت حمایت از قسمتهای داخلی رگهای کرونر، عمل آنژیو انجام میشود. بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران در این روش یک بالون را درون رگهای کرونر تنگ قرار میدهد.
درواقع یک بار با استفاده از بالون رگ باد میشود و فنر وارد شده به اندازه شریان باز میشود تا آن را باز نگه دارد. سپس درحالیکه فنر یا استنت، بالون را در جای خود نگه داشته است، رگ باز میشود.
با توجه به اینکه عمل آنژیوپلاستی یک عمل بسیار حساس و مهم است و انجام اشتباه آن میتواند به قیمت جان بیمار تمام شود، بسیار مهم است که برای انجام چنین جراحی حتماً به بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران مراجعه کنید که تجربه و مهارت بالایی در انجام این روش داشته باشد و حتماً این روش را در یک بیمارستان فوق تخصصی قلب در تهران یا شهرستان خود انجام دهید تا تمامی اقدامات ایمنی مورد نیاز برای سلامت شما یا عزیزانتان در نظر گرفته شود.
سخن پایانی
همانطور که در متن خواندید، بیماریها و آسیبهای قلبی بسیار متعدد هستند. بسیاری از این بیماریها در صورت تشخیص بهموقع میتوانند به خوبی کنترل شوند و شما را از خطراتی مانند سکتههای قلبی و مرگ نجات دهند. بنابراین بسیار مهم است که در صورت بروز هرگونه علامت و ناراحتی در ناحیه قلب و قفسه سینه به یک مرکز تخصصی قلب مانند مرکز دکتر ضربان و بهترین فوق تخصص قلب در تهران مانند متخصصان ما مراجعه کنید تا ارزیابیهای کامل را با تجهیزات مدرن و بروز دنیا برایتان انجام دهند.