شریعتی ، بالاتر از میرداماد ، خیابان منظرنژاد ، پلاک53 ، واحد9،کلینیک قلب دکتر ضربان

همه چیز درباره “علت سوزش قلب و درد دست چپ”+ عوارض و درمان آن

“علت سوزش قلب و درد دست چپ” ممکن است شایع‌ترین علامت حمله یا سکتة قلبی باشد. اگر فرد سوزش سینه با نشانه‎های دیگری از جمله درد دست طرف چپ، احساس فشار و سنگینی روی قفسة سینه، بروز درد در فک، خستگی غیرعادی، ضعف و تنگی تنفس را تجربه می‌کند باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کند و بیمار تحت درمان فوری قرار گیرد.

علل مختلفی را می‌توان عامل بروز سوزش ناحیه قلب و التهاب دست طرف چپ دانست. اصلی‌ترین عامل آن را می‌توان مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی، آنژین و پریکاردیت دانست. البته همیشه عامل سوزش قلب و التهاب دست طرف چپ بروز حملات قلبی نیست، اما نشانه‎ای مهم است که باتوجه‌به آن می‌توان از حملة قلبی زودتر آگاه شد و از بروز سکتة قلبی جلوگیری کرد. در ادامة این مقاله به درد دست چپ و سوزش قلب، علل و درمان آن می‌پردازیم.

علت سوزش قلب و درد دست چپ

سوزش در قلب و التهاب دست چپ چیست؟

قبل از این‎که به شرح کامل عوامل، عوارض و علت سوزش قلب و درد دست چپ بپردازیم، لازم است منظور از این‎که این درد چیست را بدانیم. این مورد به دردی که مشابه تیرکشیدن قلب است و به طور ناگهانی بروز می‌کند اطلاق می‌شود و در ادامه به دست چپ انتشار می‌یابد. این علامت از شایع‌ترین نشانه‎های حملة قلبی به‌حساب می‎آید.

اعصاب انشعاب یافته از قلب و دست هر دو به سلول‌های مغزی یکسان سیگنال ارسال می‎کنند و همین مسئله منجر به ناتوانی و امکان خطای مغز در شناخت موقعیت و علت اصلی درد خواهد شد. به این‌طور دردی، درد ارجاعی گفته می‌شود و همچنین ممکن است بیمار بدون این‎که احساس درد در قفسه سینه ‌و جایی که قلب حضور دارد داشته باشد، درد دست طرف چپ را تجربه کند.

اصلی‌ترین نشانة حمله قلبی، می‎تواند درد قفسة سینه و سوزش ناحیة باشد است که ممکن است به‌صورت درد در دست چپ، فک و حتی کمر انتشار پیدا کند.

تماس و نوبتدهی
برای تشخیص و درمان علت سوزش قلب و درد دست چپ با ما در ارتباط باشید

علت سوزش قلب و درد دست چپ چیست؟

علل متعدد و متفاوتی را می‌توان از عوامل بروز سوزش در قلب و التهاب در دست طرف چپ دانست. اصلی‌ترین عامل این عارضه را می‌توان مشکلات قلبی و عروقی از جمله حملة قلبی، آنژین و پریکاردیت برشمرد.

آنژین

از شاخص‌ترین نشانه‎های مشکلات عروق کرونری، آنژین محسوب می‌شود. این عارضه به شکل احساس سنگینی یا ناراحتی در قفسه سینه بروز خواهد کرد و احتمال دارد این درد به شکل سوزش در ناحیه قلب، تجربة حس فشار، احساس سنگینی و پر بودن و دردی که عامل آن کاهش جریان اکسیژن و خون به عضلة قلب نشان داده شود.

در برخی موارد آنژین با نشانه‎های دیگر مانند درد در دست و ناحیه‎ شانة چپ، گردن و فک و کمر هم خود را نشان می‌دهد. نکتة بسیار مهم و مهلک این است که احتمال انتشار درد به قسمت‎های بالای شکم و اشتباه تلقی‌شدن آن با سوءهاضمه هم وجود دارد.

آنژین اغلب به دو شکل بروز می‌کند و ممکن است سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد  در دست طرف چپ باشد.

آنژین پایدار

این نوع آنژین قابل‌پیش‌بینی و کنترل است و به طرز مداوم و حداقل طی 2 ماه در مواقع اضطراب و فعالیت‎های جسمی و فشارهای روحی و روانی بروز خواهد کرد. این بیماری باعث اعمال فشار بیش از حد به قلب در جهت اکسیژن‎رسانی به عروق باریک‎تر خواهد شد.

درمان این مشکل اغلب استراحت است و در برخی مواقع ممکن است پزشک تجویز داروهای گشادکنندة عروق مثل نیتروگلیسیرین را در دستور کار قرار خواهد داد.

آنژین ناپایدار

این نوع آنژین بسیار هشدارآمیز به شمار می‌رود و غیرقابل‌پیش‌بینی است. در این بیماری قلب به‌صورت مداوم در دریافت اکسیژن و اکسیژن‌رسانی دچار مشکل می‌شود و نشانه‎های آن حتی در طی زمان استراحت هم ممکن است بروز کنند. آنژین ناپایدار بسیار خطرناک است و فرد را در معرض حملة قلبی قرار خواهد داد. وضعیت چنین فردی اورژانسی شناخته می‌شود.

حملة قلبی

از دیگر علل سوزش در قلب و التهاب در دست طرف چپ بروز حملة قلبی است. این مشکل قلبی در صورت انسداد یکی از رگ‌‌های اکسیژن رسان در قلب بروز می‌کند و در حقیقت بخشی از عضلة قلب ممکن است قادر به دریافت اکسیژن نباشد و عدم وجود خون غنی از اکسیژن منجر به تخریب سلول‌های آسیب‎دیده در قلب می‌شود.

عامل اصلی در بروز حملات قلبی مشکلات عروق کرونری به‌حساب می‌آید، هرچند در برخی مواقع اسپاسم و انقباض شدید و ناگهانی کرونر قادر به توقف یافتن جریان خون و اکسیژن به عضلة قلب خواهد بود. حملة قلبی اغلب با علائمی چون درد در ناحیة دست چپ، سوزش ناحیة قلب و داشتن حالت تهوع، تنگی نفس و سرگیجه و عرق سرد، همراه است.

از علائم متداول حملة قلبی می‌توان به انتشار درد در نیم‌تنة بالایی از جمله گردن و فک، کمر و بازو و کتف اشاره کرد. بسته به‌شدت مسدودی‌ات عروق کرونر حملة قلبی به دودسته تقسیم‌بندی می‌شوند. در صورت انسداد کامل رگ‎ها، ممکن است حملة قلبی از نوع STEMI رخ دهد و ممکن است آسیب جدی به قلب وارد شود و مانع عملکرد صحیح قلب باشد، و اگر انسداد عروق کرونر جزئی باشد حمله قلبی از نوع NSTEMI خواهد بود و می‌تواند با محدودسازی اکسیژن‌رسانی به قلب، منجر به آسیب دائمی شود.

پریکاردیت

گاهی سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد  در دست طرف چپ به بیماری پریکاردیت برمی‌گردد. التهاب پریکاردیوم یا همان غشای پوشانندة قلب تحت عنوان پریکاردیت شناخته می‌شود و در حفظ قلب در جای خود و محافظت از آن در برابر عفونت و سایش نقش اساسی ایفا می‎کند.

این بیماری با علائمی نظیر سوزش در ناحیة قلب، انتشار درد به بازو، شانه و دست چپ، تاکی‎کاردی یا تپش قلب شدید، تعرق و لرز زیاد، نفس‌نفس‌زدن و دردهای تیر کشنده در قفسة سینه همراه است. به عبارتی پریکاردیت به ورم و سوزش غشای محافظ قلب گفته می‌شود و این مسئله در اثر التهاب پریکارد به دلیل سایش یا سایر عوامل بیماری‎زا اتفاق می‌افتد.

دای سکشن آئورت سینه‌ای یا همان پارگی عروق بزرگ در داخل قفسة سینه

یکی از بیماری‌هایی که ممکن است ریشه درد شدید قفسه سینه و همچنین سوزش در قلب و التهاب در دست طرف چپ باشد دای سکشن آئورت سینه‌ای به شمار می‎رود.

آئورت یکی از شریان‌های بزرگ قلب محسوب می‎شود که از سمت چپ قلب بیرون‌آمده است و وظیفة آن اکسیژن‎رسانی با استفاده از خون حامل اکسیژن به تمام بدن است. این شریان از سه‌لایة داخلی، میانی، بیرونی تشکیل شده است که خون از لایة داخلی آن عبور می‌کند.

در بعضی مواقع ممکن است لایة درونی به عللی نظیر فشارخون بسیار بالا و کنترل نشده، تجمع پلاک در شریان آئورت، بیماری سندرم مارفان، آسیب‌های فیزیکی ناشی از حوادث، وجود زمینه‌های ژنتیکی، دوطرفه بودن دریچة آئورت و … پاره می‌شود و خون به لایة میانی نفوذ می‎کند. به‌مرور این لایه‌ها پاره می‌شوند که به این وضعیت دای سکشن آئورت یا پارگی شریان آئورت می‌گویند.

علائم اصلی دای سکشن آئورت شامل تنگی نفس، بیهوشی، درد در قفسة سینه، احساس درد در نواحی پشت، احساس سوزش و پارگی قفسة سینه است. دای سکشن آئورت یک وضعیت بسیار خطرناک و اورژانسی به‌حساب می‎آید که در صورت وقوع باید در سریع‌ترین زمان ممکن بیمار به اورژانس مراجعه کند.

مشکلات دریچة قلب

قلب دارای چهار دریچه است که هر کدام وظیفة مخصوص به خود را بر عهده دارند. هرگونه اختلال در این دریچه‌ها علائمی به دنبال خواهد داشت که یکی از این علائم احساس ضربان قلب به‎صورت غیرمعمول و همچنین احساس سوزش در قلب و التهاب در دست طرف چپ است.

یکی از این دریچه‌ها دریچة میترال است؛ افتادگی دریچة میترال یکی از بیماری‌های شایع قلبی و عروقی به‌حساب می‎آید که از علائم آن می‌توان به سوزن‌سوزن‌شدن و سوزش قلب و دست طرف چپ و همچنین اختلالات فکری و روانی نظیر وسواس و استرس زیاد اشاره می‎کند. بنابراین یکی از دلایل درد دست طرف چپ و سوزش در ناحیة قلب ممکن است وجود اختلال در عملکرد دریچه‌های قلب باشد.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی درواقع بیماری ماهیچه‌های قلب به شمار می‌رود و انواع متفاوتی دارد؛ یکی از انواع شایع آن کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک است که خود شدت و انواع متعددی دارد. این بیماری اغلب ارثی است و در اثر جهش غیرطبیعی ژن‌ها ایجاد می‌شود.

از مهم‌ترین علائم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و سایر کاردیومیوپاتی‌ها احساس تنگی نفس، درد در قفسة سینه، درد و سوزش قلب و دست سمت چپ است.

حملة قلبی اصلی‌ترین دلیل سوزش در قلب و درد دست چپ است

اگر عامل درد دست چپ و سوزش قلب، شکل‎گیری و رخ‌دادن یک حملة قلبی باشد، احتمالاً بیمار یک یا چند مورد از نشانه‎های زیر را همراه با درد در قلب خود تجربه خواهد کرد:

بروز درد و ناراحتی در مرکز قفسة سینه برای مدت چند دقیقه یا به‌صورت رفت‌وبرگشت

داشتن احساس درد و ناراحتی غیرطبیعی در زیر شکم، کمر، فک و گردن

نفس‌نفس‌زدن دردآلود قفسة سینه یا نفس‌نفس‌زدن بدون درد

بروز استفراغ و احساس تهوع

سوءهاضمه

گُرگرفتن یا عرق سرد به‌صورت ناگهانی

احساس سبکی سر

احساس ناراحتی در نیم‌تنة بالای بدن از جمله کتف، فک و گردن، بازو و کمر

بروز این علائم در زنان بیشتر از مردان شایع است و همچنین در زنان بیشتر به شکل درد بازوها و گردن خود را نشان می‎دهد، سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد  دست سمت چپ در شرایط همراهی با این نشانه‎ها بدون شک حملة قلبی است؛ خصوصاً درد شدید در محل قفسة سینه که ممکن است به‌اشتباه اضطراب یا سوءهاضمه شود و این سهل‌انگاری ادامه می‌تواند خطرناک باشد.

توجه داشته باشید که در صورت همراهی سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ با یکی از علائم مذکور، سریعاً به یک کلینیک درمانی یا اورژانس مراجعه کنید.

علل غیرقلبی سوزش‎ قلب و درد دست چپ

گاهی ممکن است بعد از بررسی‌های تخصصی توسط متخصص قلب و عروق دریابیم که سوزش در قلب و التهاب دست سمت چپ مشکل قلبی محسوب نمی‎شود. در این مواقع احتمالاً سوزش در قلب و التهاب دست سمت چپ به دلیل یکی از موارد که در ادامه شرح داده شده است می‎باشد:

اختلالات مرتبط با ستون فقرات

شکستگی در استخوان ناحیه قفسة سینه

درد ناشی از زخم معده در معده

گردش خون ضعیف

آمبولی ریه

آسیب‌های فیزیکی به دست

فعالیت‌های فیزیکی سنگین روتین مانند ورزش‌های شدید و بلندکردن اشیای سنگین

تشخیص علت سوزش قلب و درد دست چپ چگونه است؟

همان‌طور که بیان شد، تشخیص علت سوزش قلب و درد دست چپ توسط پزشک صورت می‎گیرد، این‎که آیا درد دست طرف چپ به حملة قلبی مربوط است یا خیر، باید توسط پزشک متخصص بررسی شود. این بررسی به چند مورد زیر بستگی دارد:

احساس ناراحتی در قفسة سینه و درد قلب

اگر سوزش قلب و دست سمت چپ همراه با درد در قفسة سینه باشد، به‌احتمال زیاد عاملی با زمینة مشکل قلبی که شاید حملة قلبی باشد دارد و باید جدی گرفته شود. خصوصاً اگر درد به‌صورت ناگهانی و بی‎سابقه اتفاق افتاده باشد، فرد حتماً باید دراسرع‌وقت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کند.

شدت‌گرفتن درد یا کاهش درد با حرکت دست

اگر ریشة بروز درد در دست چپ تنها مشکلات قلبی باشد، نباید با جابه‌جایی و حرکت‌دادن دست دردها کاهش یا افزایش یابند. همچنین اگر با فشردن و لمس‌کردن دست، درد در آن افزایش یابد، به معنای این است که منشأ درد آسیب‌های فیزیکی در خود دست است که شاید در عضله، استخوان، تاندون یا اعصاب  باشد نه در ادامة مشکل یا حملات قلبی.

طولانی‌شدن یا ادامه‎دار بودن درد

همان‌طور که گفتیم عامل و سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد دست سمت چپ اگر منشأ مشکلات قلبی داشته باشد، به طور ناگهانی و کوتاه‌مدت بروز می‎کند. احساس درد در بلندمدت بعید است که ریشه در مشکل قلبی داشته باشد و بیشتر احتمال می‎رود مشکلات فیزیکی چون آرتریت و التهاب تاندون‌ها و ازاین‌دست علت آن باشد. بهتر است در این شرایط به یک پزشک متخصص مراجعه شود تا او با انجام آزمایش‌های لازم، تشخیص صحیح دهد.

همراه بودن درد دست با سایر علائم مرتبط با حملة قلبی

علائم واقعی حملات قلبی مبهم هستند و شدت کمتری از علائمی دارند که مردم در ذهن خود مجسم می‌کنند یا در فیلم‌ها نمایش داده می‌شوند، به طرزی که در بسیاری از موارد مردم حملات قلبی نسبتاً خفیف را با درد معده یا دردهای عصبی اشتباه می‌گیرند.

به‌صورت کلی اگر سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد دست سمت چپ ریشه در موارد قلبی داشته باشد و منجر به حملة قلبی شود، ممکن است با نشانه‎هایی نظیر نفس‌تنگی، عرق‌کردن خیلی زیاد یا تعریق سرد، رنگ‌پریدگی پوست، حالت تهوع و بروز استفراغ و سوءهاضمه، سردرد، سرگیجه و غش و اختلال در هوشیاری، احساس سبکی سر، ضربان قلب نامنظم و یا سریع همراه باشد.

در چنین وضعی هرچه سریع‌تر باید به پزشک مراجعه ‌کنید.

مواجهه با حملة قلبی به‎عنوان اصلی‌ترین علت سوزش قلب و درد دست چپ

درصورتی‌که باتوجه‌به برآوردهای پزشک متخصص علت سوزش قلب و درمان آن ممکن است ریشه در مشکل قلبی داشته باشد ابتدا یک آزمایش الکتروکاردیوگرافی، آزمایش خون، سی‌تی‌اسکن و یا عکس قفسة سینه از فرد گرفته می‌شود. بسته به میزان مهلک بودن وضعیت بیمار ممکن است آنژیوگرافی قلب هم توسط پزشک تجویز شود. این روش در تعیین میزان مسدودی‌ات رگ‌های عروق به‌واسطه‌ی تزریق رنگ مخصوص به رگ‌ها قابل‌سنجش و بررسی است.

نخست ممکن است پزشک درمان‌های غیرتهاجمی مانند دارودرمانی را برای رفع انسداد عروق انتخاب کند. در مراحل بعد چنان‎که پزشک ضرورت جراحی را نتیجه‎گیری کرده باشد، ممکن است از روش‌های دیگر از جمله استنت‎گذاری که شامل قراردادن لوله‎ای داخل شریان باریک برای بهبود جریان خون است، آنژیوپلاستی یا همان بالون زدن و جراحی قلب باز که به بای‌پس عروق کرونر نیز شناخته می‎شود استفاده کند.

در عمل بای‌پس قلب یا همان بای‌پس عروق کرونری، به کمک جراحی مسیر جدیدی برای رساندن جریان خون مسدود یا نیمه مسدود به قلب تشکیل می‌شود.

سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ و ارتباط با سکته قلبی

در ابتدا بهتر است این مسئله را مدنظر قرار دهیم که حملة قلبی با سکتة قلبی متفاوت است. هر سکتة قلبی از یک حملة قلبی شروع می‎شود اما هر حملة قلبی الزاماً به سکته ختم نمی‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، در واقع سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد دست سمت چپ که منشأ آن اختلال در عملکرد ساختمان قلب است، می‌تواند ناشی از بروز یک حمله قلبی باشد اما همیشه نمی‌تواند منجر به سکتة قلبی شود. ‌

سکته قلبی در حقیقت یک آسیب غیرقابل‌بازگشت به قلب محسوب می‌شود، هنگامی که حملة قلبی بروز می‌کند و خون و اکسیژن‌رسانی به قلب مختل می‌شود، 20 دقیقه الی 2 ساعت زمان می‌برد تا سکتة قلبی اتفاق بیافتد.

این موضوع به معنی این است که فردی که دچار حملة قلبی با احتمال وقوع سکته شده است، 20 دقیقه تا ۲ ساعت زمان دارد تا از بروز سکتة قلبی و آسیبی به قلب می‎رسد و غیر قابل بازگشت است جلوگیری کند.

در بعضی افراد به علت این‎که حملة قلبی بدون نشانة قابل‌توجهی اتفاق می‌افتد، فرد متوجه این اتفاق نمی‌شود و به همین علت اقدام درمانی صورت نمی‎دهد. در نهایت با گذر زمان شخص دچار سکتة قلبی می‌شود و قلب او ناگهان آسیب‌های جدی می‌بیند.

رابطه ایست قلبی با علت سوزش قلب و درد دست چپ چیست؟

در پاسخ به این پرسش که آیا ایست قلبی ارتباطی با سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد  در دست سمت چپ دارد یا نه می‌توان این‌طور توضیح داد: خیر، چون همان‌طور که می‌دانیم وقتی فردی دچار حملات قلبی یا سکته قلبی بشود، عروق اصلی متصل به قلب او بسته می‌شود و اختلال در خون و اکسیژن‌رسانی به وجود می‌آید.

اما در مورد کسی که دچار ایست قلبی که نهایتاً منجر به مرگ شده است می‌شود، خود قلب مستقیماً دچار اختلال ریتمی گردیده و در اثر یک اختلال الکتریکی از حرکت بازمانده است. در نتیجه با توقف چرخة خون‎رسانی به اندام‌های حیاتی نظیر ریه و مغز، در حالتی که احیای پزشکی انجام نپذیرد فرد به‌سرعت جان خود را از دست خواهد داد.

سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ، ارتباط مستقیم با بروز ایست قلبی ندارد اما در بعضی موارد اگر بیمار از قبل سابقه‎ی مشکلات قلبی داشته باشد و  این علائم در ادامة یک حملة قلبی صورت گرفته باشد و به سکتة قلبی بیانجامد و درمان و احیای مناسب و در موقع استاندارد صورت نگیرد، با آسیب دیدگی بیشتر قلب احتمال ایست قلبی‌ هم وجود خواهد داشت.

نشانه‌های فردی که ایست قلبی را تجربه می‌کند بسیار برجسته و قابل‌تشخیص است. در زمان ایست قلبی فرد به یکباره بر زمین می‎افتد و تنفس و ضربانش کاملاً قطع می‌شود. در این شرایط رنگ پوست فرد شروع به کبودشدن می‌کند.

در زمان مواجهه با فردی که دچار ایست قلبی شده است، ضروری است ابتدا با شمارة 115 تماس بگیرید و پس از این‎که از ایستادن قلب وی اطمینان حاصل کردید، با راهنمایی فردی که در اورژانس به شما پاسخ می‎دهد، فرد را فورا مورد احیای قلبی ریوی یا سی پی آر قرار دهید؛ زیرا با گذشتن هر یک ثانیه بعد از ایست قلبی، احتمال بازگشت فرد و احیای او به حد زیادی کاهش می‌یابد.

درمان سوزش در قلب و درد دست چپ عصبی

درمان سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ اگر ریشة عصبی داشته باشد شامل دو رویکرد غیرجراحی و جراحی خواهد بود. همان‌طور که پیش‎تر ذکر شد، در صورت دست‌نخورده ماندن غلاف پوشانندة عصب، پایانه‌های عصبی که از مغز دورتر هستند می‎میرند، بااین‌حال می‌توانند دوباره رشد داشته باشند.

در چنین شرایطی به عمل جراحی نیاز نیست ولی با درمان‌های غیرجراحی روند بهبودی سرعت می‌گیرد. پس از رخ‌دادن بی‎حسی یا مرگ عصبی، اغلب مسیر عصبی نحوة اطلاع‎رسانی به مغز را فراموش خواهد کرد.

چند نکتة مهم که باید در هنگام سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ به‌خاطر بسپارید

اگر قبلاً سابقة بیماری قلبی داشته‎اید یا یک بیماری زمینه‎ای یا مادرزادی در این جهت دارید، سوزش در قلب و التهاب در دست سمت چپ لازم است دراسرع‌وقت مورد بررسی قرار گیرد. استخوانی که به‌خوبی التیام پیدا نکرده باشد هم در درازمدت آسیب و زحمت بیشتری برایتان ایجاد خواهد کرد. اگر احتمال می‎دهید که یک استخوان شکسته یا ترک‎خورده دارید، برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.

بدون درمان آماس کیسه‌های مفصلی، آماس زردپی و پارگی تاندون‎ها ممکن است منجر به مشکلاتی مانند شانة یخ‎زده شود و درمان آن بسیار سخت‎تر از حالت طبیعی است. اگر نمی‎توانید به طور کامل شانه، آرنج  یا مچ خود را بچرخانید به پزشک متخصص مراجعه کنید درمان‎های اولیه را آغاز کنید. این درمان‎ها می‎تواند به‌خوبی از بدتر شدن عارضه جلوگیری کند.

برای رگ‌به‌رگ شدن عضلات و کشش، سعی کنید دستتان را استراحت دهید و یا در صورت امکان بالا نگه دارید. یخ را چندباره در طول روز به مدت 20 دقیقه روی ناحیة مورد نظر اعمال کنید و از داروهای ضد درد البته با تجویز پزشک استفاده کنید.

عوارض عدم درمان اصولی سوزش قلب و درد دست چپ

باتوجه‌به تحقیقات و مطالعات انجام‌شده، امروزه سن بروز مشکلات قلبی به زیر 30 سال نیز کاهش پیدا کرده است، به طوری که تیر کشیدن قلب در جوانان یک امری شایع به‌حساب می‎آید.

بسیاری از جوانان که با این عارضه مواجه هستند، به دنبال یافتن دلیل سوزش و التهاب قلب و ناراحتی و درد  در دست سمت چپ و همچنین درمان آن بدون مراجعه به مراکز درمانی هستند، اما درمان خانگی درد دست سمت چپ و سوزش قلب چیزی نیست که بتوان به آن برای بلندمدت تکیه کرد، زیرا مشکلات قلبی نیاز به اقدامات و مداخلات پزشکی دراسرع‌وقت دارند.

با اینکه بعضی از این شرایط به وجود آمده جدی تلقی نمی‌شوند، اما بدون مراقبت مناسب ممکن است جدی و حتی خطرناک شوند.

سخن پایانی

اگر فرد دچار سوزش در قلب و التهاب دست سمت چپ شدید شده باشد که گاهی به بازو هم انتشار می‌یابد. در صورت همراه شدن این درد و سوزش با یکی از علائم دیگر هشدار قلبی اعم از درد قفسة سینه، تنگی نفس، تعریق به میزان زیاد، حالت تهوع، سرگیجه و احساس سبکی سر، ضربان قلب با ریتم نامنظم و یا سریع و …، نیاز است برای جلوگیری از بروز موارد خطرناک بعدی به پزشک مراجعه شود و ریشة سوزش در ناحیة قلب و همچنین درد دست طرف چپ پیدا شود.

با افزایش‌یافتن آگاهی افراد از علائم و نشانه‌های مشکلات قلبی، امروزه اگر علت سوزش قلب و درد دست چپ شناخته نشود، امکان دارد نشانه‌ای از بروز یک حمله قلبی گاهی خطرناک بوده باشد و هشدارآمیز تلقی شود.

البته همیشه عامل سوزش قلب و دست چپ از بروز یک حملة قلبی نشان ندارد، اما به‌هرحال یک نشانة مهم است که باتوجه‌به آن می‌توان از خطر حملة قلبی زودتر آگاه شد و از بروز آن جلوگیری کرد. کلینیک ما با داشتن پزشکان مجرب و باتجربه می‌تواند شما را در امر تشخیص، پیشگیری یا درمان مشکلات و بیمار‌های قلبی عروقی، راهنمایی و کمک کند.