همیشه درمان تپش قلب و اضطراب یکی از چالش های افرادیست که گاه و بی گاه دچار استرس و اضطراب می شوند. برای دیدن اینکه آیا اضطراب در تپش قلب شما نقش دارد یا خیر ، می توانید سطح اضطراب خود را با از طریق تست های اختلال اضطراب ارزیابی کنید.
هرچه این رتبه بالاتر باشد ، احتمالاً می تواند در بروز علائم تپش قلب ناشی از اضطراب نقش مهمی داشته باشد.
اگر برای درمان دلهره و تپش قلب خود به دنبال را حل هستید ،خواندن این مقاله را از دست ندهید!
فهرست مطالب
چگونه می توان به درمان تپش قلب و اضطراب پرداخت ؟
هنگامی که تپش قلب به دلیل رفتار ترسناک و تغییرات واکنش استرس اتفاق بیفتد ، با آرامش شدن شرایط و پایان یافتن استرس و تغییرات آن به پایان می رسد.در این شزایط با اتمام استرس و اضطراب ، تپش قلب باید فروکش کند و باید به حالت طبیعی خود برگردد. بخاطر داشته باشید که بهبودی بدن در اثر استرس عمدتا تا 20 دقیقه یا بیشتر طول می کشد. اما این طبیعی است و نباید نگران باشید.
هنگامی که تپش قلب در اثر تحریک بیش از حد ایجاد می شود ،درمان دلهره و تپش قلب ناشی از آن به طوری که بدن بهبود یابد و تا جایی که این علامت از بین برود، ممکن است زمان بسیار بیشتری طول بکشد.
با این وجود ، هنگامی که بدن به حالت نرمال و بدون استرس رسید بهبود ، تپش قلب فروکش می کند. بنابراین ، درمان تپش قلب و اضطراب در این حالت جای نگرانی ندارد زیرا دلیل آن وجود استرس است و با رفع آن به حالت طبیعی باز میگردد.
با کاهش استرس ، تمرین تنفس آرام ، افزایش استراحت و ایجاد شرایط آرامشبخش و گوش دادن به موسیقی آرام بدون نگرانی از تپش قلب و اضطراب و استرس ، می توانید روند بهبودی را تسریع کنید. مطمئناً ، این حس ها می توانند ناراحت کننده و حتی آزار دهنده باشند. اما دوباره ، هنگامی که بدن شما از پاسخ استرس یا تحریک بیش از حد خارج شد ، تپش قلب ناشی از اضطراب و استرس فروکش می کند.
اگر در زمینه اضطراب و علائم آن دچار نگرانی شده اید و این حس برایتان دردسرساز شده است ، ممکن است بخواهید با یکی از درمانگران توصیه شده در زمینه اختلال اضطراب ارتباط برقرار کنید. کار با یک درمانگر باتجربه اختلال اضطراب موثرترین راه غلبه بر اضطراب مشکل ساز است.
همه درمانگران اختلال اضطرابی را تجربه کرده اند و با موفقیت بر آن غلبه کرده اند.همچنین اگر این حس همیشه منجر به تپش قلبتان میشود بهتر است برای درمان تپش قلب و اضطراب به یک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید تا روند بهبودی تپش قلب شما پس از ایجاد احساس اضطراب و استرس سریع تر پیش رود.
چند راهکار برای درمان تپش قلب و اضطراب به شرح زیر می باشد:
- نفس عمیق
- پیاده روی
- گوش دادن موسیقی
- نوشیدن آب
- ایجاد شرایط آرامشبخش
- ورزش کردن به صورت ملایم
- کتاب خواندن
و هر کاری که شما را آرام می کند،میتواند به درمان دلهره و تپش قلب ناشی از آن موثر باشد و این راهکارها در هر شخصی متناسب با روحیاتش متفاوت است.
علاوه برا استرس و اضطراب شرایط دیگری وجود دارد که منجر به ایجاد تپش قلب می شوند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
چه عواملی باعث تپش قلب می شود؟
در حالی که تپش قلب ممکن است برایتان نگران کننده باشد ، اما اکثر آنها بی خطر هستند.
دلایل مختلفی از تپش قلب وجود دارد ، از جمله:
- تپش قلب و اضطراب
- کمبود خواب / اختلال خواب
- کمبود ویتامین: به عنوان مثال ، کمبود پتاسیم
- اضطراب ، اختلال اضطراب
- مصرف الکل
- کمبود آب بدن
- مصرف برخی از مکمل های غذایی
- ورزش
- تب
- نوسانات هورمونی (به دلیل قاعدگی ، بارداری و یائسگی)
- مصرف مواد محرک (کافئین ، شکلات ، قرص های رژیم غذایی ، تقویت کننده های انرژی)
- قند خون غیر طبیعی (از غذا نخوردن منظم)
- سطح کم اکسیژن در خون
- سیگار کشیدن (نیکوتین)
- ایستادن طولانی مدت
- مصرفی برخی از داروها
- مصرف کوکائین
- فشار
در موارد نادر ، تپش قلب می تواند ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد. به همین دلیل است که ما توصیه می کنیم علائم خود را با پزشک قلب در میان بگذارید تا سایر علل احتمالی را رد کند.
استرس و رابطه آن با تپش قلب
همانطور که ذکر شد ، استرس و اضطراب یکی از دلایل عمده علائم مربوط به تپش قلب است ، از جمله استرس ناشی از رفتار بیش از حد دلهره آور. بسیاری از افراد هنگامی که استرس خود را بالا می برند این علائم را تجربه می کنند. این نوع علائم یعنی تپش قلب اگرچه آزار دهنده و ناراحت کننده هستند اما جای نگرانی ندارند و درمان تپش قلب و اضطراب به آسانی صورت میگیرد و نشان دهنده ی مشکل حادی نیست. با این حال ، این حالت ها نشانه ای از استرس بدن شما هستند.
از آنجا که تپش قلب شما مربوط به استرس است ، رفتار اضطراب آمیز پاسخ استرس را فعال می کند ، که بلافاصله باعث تغییرات فیزیولوژیکی ، روانی و عاطفی خاصی در بدن می شود که توانایی بدن را برای مقابله با یک تهدید افزایش می دهد – برای مبارزه یا فرار از آن – که این به همین دلیل این پاسخ اغلب به عنوان پاسخ جنگ شناخته می شود.
بخشی از تغییرات پاسخ استرس شامل تحریک ضربان قلب و افزایش تپش قلب به منظور گردش خون در سراسر بدن است تا برای مقابله با تهدید بهتر تجهیز شود. این اثر تحریک کننده می تواند باعث تپش قلب شود.
هنگامی که پاسخ های استرس به ندرت اتفاق می افتد ، بدن می تواند نسبتاً سریع از تغییرات فیزیولوژیکی ، روانی و عاطفی ناشی از واکنش استرس بهبود یابد. وقتی پاسخهای استرس خیلی مرتب رخ می دهند ، بدن زمان بهبودی سخت تر است. این می تواند باعث شود که بدن در حالت آماده باش پاسخ نیمه اضطراری باقی بماند ، که ما آن را فوق تحریک پاسخ استرس می نامیم زیرا هورمون های استرس محرک هستند.
بیش از حد تحریک می تواند باعث شود که بدن احساسات و علائمی مشابه با واکنش استرس فعال نشان دهد حتی اگر پاسخ استرس فعال نشده باشد.
به همین منظور اگر احساس تپش قلب و اضطراب دائمی دارید و یا به صورت مکرر این حس را تجربه می کنید،ضروریست برای جلوگیری از آسیب به قلبتان تحت نظر یک متخصص خوب قلب قرار بگیرید.این امر به ایجاد آرامش شما مک می کند زیرا مطمئن خواهید شد که این حس ها به قلب شما صدمه وارد نمیکند.
کلینیک قلب دکتر ضربان با دارا بودن انواع تست های تشخیصی و حاذق ترین پزشکان قلب و عروق ، شما را در رسیدن به قلبی سالم وزندگی آرام همراهی خواهد کرد.