واریس پا رگ های متورم و بزرگ شده ای هستند که می توانید آنها را دقیقاً در زیر سطح پوست ، معمولاً در پاها ، احساس کنید. برخی از افراد به نظر نمی رسد که واریس دارند و هیچ علامتی یا مشکلی ندارند. اما در گروهی دیگر علائم مشهود است.طیف وسیعی از درمان ها وجود دارد که می تواند به شما در درمان واریس پا کمک کند.
عدم توجه و رسیدگی به این رگ های مزاحم منجر به ایجاد لخته خون و اتفاقات ناگواری همچون حرکت لخته به سمت ریه و قلب و در نهایت آمبولی ریه و سکته قلبی میشود.ضروریست همه ی ما از این رگ ها و نحوه ی درمان آنها مطلع باشیم و حتما برای درمان این موضوع به دکتر واریس پا مراجعه نمایید .ما در این مقاله به بررسی جامع در مورد واریس پا میپردازیم.
مرکز قلب دکترضربان با دارا بودن انواع تست های تشخیصی و حاذق ترین پزشکان قلب و عروق در زمینه درمان واریس ، شما را در رسیدن به قلبی سالم وزندگی آرام همراهی خواهد کرد. شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های قلبی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و به صورت 24 ساعته با متخصص قلب در ارتباط باشید و سوالات خود را در میان بگذارید.
فهرست مطالب
درباره واریس پا
رگهای واریسی هنگامی که خون از طریق رگهای پاهای شما به درستی جریان پیدا نکند ، ایجاد می شوند. در رگهای سالم ، خون از وریدهای سطحی نزدیک سطح پاها ، به وریدهای عمیق درون ماهیچه ها و از آنجا به قلب شما جریان می یابد. به طور معمول دریچه های داخل رگ ها جریان خون شما را در مسیر درست حفظ می کنند.
در واریس پا، دریچه ها آنطور که باید کار نمی کنند. این منجر به جمع شدن خون در وریدهای سطحی پاهای شما می شود و فشار داخل وریدها را افزایش می دهد و باعث تورم آنها می شود. با افزایش سن به احتمال زیاد به واریس مبتلا می شوید. آنها همچنین در زنان بیشتر دیده می شوند.
علل ایجاد واریس
هنگامی که دریچه های رگ های شما به درستی کار نکند ، می تواند واریس ایجاد کند. اما عوامل خاصی وجود دارد که به نظر می رسد شما را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد. این عوامل شامل موارد زیر می باشد:
- داشتن سابقه خانوادگی رگهای واریسی
- زن بودن
- افزایش سن
- اضافه وزن یا چاقی
- شما برای مدت طولانی در یک موقعیت می ایستید ، به عنوان مثال تمام روز در محل کار خود می ایستید.
- شما باردار هستید (این به دلیل سطح هورمون بالاتر و گردش خون بیشتر در دوران بارداری است)
اگر در دوران بارداری دچار واریس پا شوید ، خبر خوب این است که اغلب پس از تولد کودک شما بهبود می یابند.
علائم واریس پا
رگهای واریسی به صورت برجسته ، پیچ خورده یا توده هایی روی پای شما ظاهر می شوند. شما ممکن است هیچ علائم دیگری نداشته باشید ، اما در صورت بروز ، این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد که نیازمند مراجعه به موقع و درمان توسط متخصص قلب است:
- درد یا سنگینی در پاها
- گرفتگی در پاها ، به خصوص در شب
- لکه های قهوه ای یا بنفش پوست روی مچ پا و پایین ساق پا
- خارش یا سوزش روی رگها
- تورم پا و مچ پا
- پوست خارش دار ، قرمز ، پوسته پوسته شده ، معروف به اگزمای وریدی یا واریسی
این علائم اغلب پس از مدت طولانی ایستادن بدتر می شوند. برای خانم ها ، علائم می توانند در دوران قاعدگی یا بارداری بدتر شوند. خونریزی رگهای واریسی ممکن است ، اما در اکثر مردم اینگونه نیست.
اگر هرکدام از این علائم را دارید و باعث ناراحتی شما می شود و همچنین در صورت خونریزی ورید واریسی باید
برای مشاوره با پزشک قلب خود تماس بگیرید.
تشخیص رگهای واریسی
پزشک قلب معمولاً از شما سوالاتی در مورد شما میپرسد و شما را معاینه فیزیکی می کند. آنها ممکن است بخواهند به پاهای شما نگاه کنند هم در حالت نشسته و هم در حالت ایستاده. همچنین ممکن است از شما در مورد سابقه پزشکی تان سوال کنند.
اگر واریس پای شما علائمی ایجاد می کند یا عوارضی مانند خونریزی یا تغییرات پوستی دارید ، پزشک عمومی شما را برای ارزیابی و درمان به یک پزشک قلب ارجاع دهد. در صورت مراجعه و همچنین معاینه ، پزشک قلب ممکن است به شما پیشنهاد دهد نوع خاصی از سونوگرافی را بنام سونوگرافی دوبلکس انجام دهید. این با استفاده از امواج صوتی تصویری از وریدهای داخل پای شما و جریان خون از طریق آنها تولید می شود.
کمک به خود برای رگهای واریسی
پزشک قلب شما ممکن است برخی اقدامات را برای تسکین علائم شما پیشنهاد کند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- از دست دادن اضافه وزن
- پوشیدن جوراب های فشاری واریس
- اگر شغل شما ایستادن زیادی دارد ، سعی کنید مرتباً موقعیت خود را عوض کنید و تا جایی که می توانید حرکت کنید. حرکت دادن پاها به پمپاژ خون از طریق رگها کمک می کند. سعی کنید در طول روز مرتب استراحت کنید و در صورت امکان ، هنگام استراحت ، پاهای خود را روی چیزی راحت بالا نگه دارید.
درمان واریس پا با مراجعه به متخصص قلب و عروق
برای درمان قطعی واریس پا باید در گام اول به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.پزشک شما را معینه کرده و براساس شرایطتان یکی از درمان های زیر را در نظر میگیرد:
- استفاده از جوراب های فشاری و واریس
- داروهای ضد التهاب
- اسکلروتراپی
- میکروسکلروتراپی
- لیزر درمانی
- جراحی آندوسکوپیک
درمان های خانگی واریس پا
اگر واریس خفیفی دارید، میتوانید این بیماری را با درمان های خانگی مدیریت کنید. درمان های خانگی برای واریس:
- فعالیت بدنی منظم
- پیاده روی
- شنا
- دوچرخه سواری
هرچه عضلات بیشتر در حرکت باشند تحرک بدن بالا تر رفته و این مسئله به دفع آب تجمع یافته در نواحی مختلف بدن منتهی می شود.
-
جوراب واریس:
پوشیدن جوراب واریس به بهبود جریان خون در پاها کمک کرده و به ماهیچه ها و سیاهرگ ها کمک می کند تا خون و مایع اضافی را از پاها به قلب و بدن انتقال دهند.
-
رژیم غذایی سالم :
غذاهای غنی از فیبر، از جمله میوه ها و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید. این مواد حاوی فلاونوئیدهایی هستند که به حفظ سلامت رگ ها کمک می کنند.
-
ماساژ :
گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد.
از پوشیدن لباس های تنگ پرهیز کنید.
پاهای خود را بالا نگه دارید این کار از تجمع خون در اندام تحتانی شما جلوگیری می کند.
عوارض واریس پا
رگهای واریسی ممکن است با گذشت زمان بدتر شوند ، اما این اتفاق معمولاً به آرامی و در طی یک سال اتفاق می افتد.
عوارض این مشکل به شرح زیر می باشد که با مراجعه به موقع به پزشک میتوان از بروز و پیشرفت آنها جلوگیری کرد:
- خونریزی
- لخته خون
- آمبولی ریه(ورود لخته خون به ریه)
- سکته قلبی
- ظاهر نامناسب پا
پیشگیری از واریس پا
رای پیشگیری از واریس پا با رعایت موارد زیر می تواند موثر باشد:
- از ایستادن یا نشستن در طولانی مدت پرهیز کنید.
- در طول روز استراحت کنید و پاها را روی بالشت بلند قرار دهید.
- ورزش منظم سبب افزایش گردش خون و جلوگیری از بروز واریس نقش دارد.
سخن پایانی
با توجه به اهمیت رگ های واریسی و عوارض ناشی از آنها و ضرورت رسیدگی و درمان به موقع لازم است در صورت مشاهده ی علائم ذکر شده در این مقاله حتما در همان مراحل ابتدایی جهت جلوگیری از پیشرفت و بروز عوارض جبران ناپذیر و تهدید کننده زندگی به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.