شریعتی ، بالاتر از میرداماد ، خیابان منظرنژاد ، پلاک53 ، واحد9،کلینیک قلب دکتر ضربان

بررسی 7 علت مهم “احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست”

آیا “احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست” خطرناک است؟ فشار مرموزی روی سینه‌تان سنگینی می‌کند… انگار کسی با مشت‌های آهنین، نفس‌هایتان را می‌دزدد! این دردِ مبهم و سنگینیِ وحشتناک در سمت راست قفسه سینه، شاید هشداری از یک بمب ساعتی در بدن شما باشد. آیا می‌دانید این حسِ خفقان‌آور، چه خطرات کشنده‌ای را پنهان کرده است؟

علت سنگينی قفسه سينه سمت راست چیست؟ اگر بخواهیم به مهم‌ترین دلایل این مشکل اشاره کنیم، از بیماری‌های قلبی و عروقی، مشکلات گوارشی، التهاب پرده قلب، اضطراب شدید یا حتی حمله قلبی نام خواهیم برد. هرگونه مشکلی که در عملکرد قلب وجود بیاید، ممکن است بیانگر یک مشکل جدی باشد. در صورت احساس سنگینی ناحیه قفسه سینه، حتماً به متخصص قفسه سينه تهران مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید. با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا در مورد تجربه ناخوشایند سنگینی قفسه سینه، بیشتر برای شما بگوییم.

احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست

آنچه باید در مورد احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست بدانید

احساس سنگینی قسمت قفسه صدری طرف راست، یکی از مشکلات رایجی است که برخی از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مشکل بیشتر هنگامی رخ می‌دهد که فرد دچار مشکلات تنفسی، افسردگی، مضطرب بودن، استرس و بیماری قلبی شده باشد. اما سنگینی قفسه سینه چه ارتباطی با قسمت سمت راست دارد؟ باتوجه‌به تحقیقاتی که صورت‌گرفته، این مشکل می‌تواند مربوط به مشکلات و اختلالات بدنی باشد و هیچ ارتباطی با قفسه ناحیه سینه طرف راست ندارد.

از جمله علت‌های رایج  سنگینی در قسمت قفسه سینه طرف راست می‌توان به عوارض قلبی اشاره کرد. به‌عنوان‌مثال، می‌تواند ناشی از آنژین صدری باشد که به علت، کم‌شدن جریان خون در عضلات قلبی ایجاد می‌شود. علت دیگر، التهاب دریچه قلب است. وقتی که اختلالاتی در ریتم قلب به وجود می‌آید سبب مسدودشدن عروق قلبی شده و در نتیجه، باعث سنگینی قسمت قفسه ناحیه سینه طرف راست می‌شود. علاوه بر این موارد عوامل دیگری مثل عفونت‌های تنفسی، التهابات ریه، ترشح‌کردن معده، مشکلات استخوان و عضله‌ها نیز می‌تواند منجر به درد و سنگینی این قسمت از بدن شود.

تماس و نوبتدهی
برای تشخیص و درمان درد قفسه سینه با ما در ارتباط باشید

علت سنگينی قفسه سينه سمت راست را بشناسید

علت سنگينی قفسه سينه سمت راست چیست؟ زمانی که در قفسه سینه خود احساس سنگینی می‌کنید، این سؤال به ذهن شما خطور می‌کند که علت این امر چیست؟ هر چند متخصصان بهتر می‌توانند در این زمینه به شمار کمک کنند، اما ما نیز به برخی از مهم‌ترین علل این مشکل اشاره کوتاهی می‌کنیم:

بیماری قلبی

بیماری قلبی می‌تواند یکی از نشانه‌های سنگینی قسمت قفسه ناحیه سینه باشد. در مواقعی که قلب مشکل پیدا می‌کند، خون به‌درستی به سراسر اعضای بدن نمی‌رسد و این سبب می‌شود که فرد سنگینی ناحیه قفسه سینه را احساس کند. این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که عروق قلبی مسدود شوند و بیشتر به‌وسیله تشکیل شدن پلاک‌ها روی دیواره‌های عروق قلبی رخ می‌دهد. پلاک‌ها جریان خون را در عروق قلبی محدود کرده و این علت باعث سنگینی در ناحیه قفسه ناحیه سینه طرف راست می‌شود.

آنژین صدری یا حملة قلبی

مشکل دیگر سنگینی ناحیه قفسه سینه آنژین صدری است. این بیماری یکی از انواع درد قفسه ناحیه سینه است و زمانی رخ می‌دهد که اکسیژن و جریان خون به عضله‌های قلبی کاهش پیدا کند. اما کاهش جریان خون می‌تواند به دلیل جمع‌شدن چربی و رسوب‌ها به دیواره عروق ایجاد شود. هنگامی که فرد فعالیت‌های بدنی سنگینی را انجام می‌دهد آن زمان قلب، اکسیژن بیشتری نیاز دارد.

اگر جریان خون به مقدار کافی به عضله‌های قلب نرسد و عروق قلبی تنگ شده باشد، درد در قفسه سینه ایجاد می‌شود. اما هیچ‌وقت این بیماری که نشانه‌ای از مشکلات قلبی است را نباید نادیده بگیرید. درهرحال اگر با شدید بودن هر کدام از بیماری‌های نامبرده مواجه شدید، توصیه می‌کنیم که به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

التهاب ریه‌ها

یکی از وضعیت‌های پزشکی التهاب ریه است و به علت ویروس، عفونت‌های باکتری، قارچ و سایر عوامل دیگر رخ می‌دهد  ممکن است این التهابات به‌صورت مزمن یا حاد باشد که می‌تواند در هر دو یا یک ریه تاثیر بگذارد. علائم این التهابات شامل تب شدید، خستگی، سردرد، درد قفسه ناحیه سینه، تنگی نفس و سرفه است. برای درمان آن باید از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده شود تا آن را کنترل کند.

ترشح‌کردن معده

ترشح معده از جمله مشکلات سنگینی ناحیه قفسه سینه به شمار می‌آید. این وضعیت به دلیل افزایش تولید اسید معده که توسط غشای مخاطی است رخ می‌دهد. علت آن می‌تواند تغذیه نامناسب، استرس و مصرف بعضی داروها باشد. علائم ترشح معده شامل سوزش شدید معده، استفراغ، احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست و دردهای مداوم است.

زمانی که ترشح معده به قسمت بالا حرکت می‌کند، به روده بزرگ می‌رسد و سبب تنفس‌های بدبو، سرفه‌های خلط‌آور و تنفس سخت می‌شود. برای درمان آن باید از داروهای ضد اسید معده استفاده شود. تغییردادن مواد غذایی در رژیم غذایی که باعث تحریک‌کردن معده می‌شود نیز می‌تواند به روند بهبود سریع آن کمک کند.

مشکلات استخوانی

مشکلات استخوانی می‌تواند دلایل مختلفی از جمله شکستگی استخوان، آرتروز، دیسک‌های فقرات و التهابات مفاصل داشته باشد. آرتروز یکی از دلایل رایجی است که باعث احساس سنگینی در ناحیه قفسه صدری طرف راست می‌شود. آرتروز یک بیماری است که غضروف مفاصل را تخریب می‌کند و مواقعی که مفاصل سمت راست قفسه سینه تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرند ممکن است سنگینی این ناحیه احساس شود.

سن، چاقی، فعالیت‌های نامناسب، آسیب‌دیدن مفاصل از عوامل خطر این بیماری محسوب می‌شود. برای درمان آرتروز مراجعه به پزشک بهترین راه‌حل برای این درمان است. پزشک برای شما یک سری داروهای ضدالتهابی، ورزش‌های تقویتی و فیزیوتراپی را توصیه می‌کند.

عفونت‌های تنفسی

یکی از علل سنگینی قسمت قفسه سینه عفونت تنفسی است و این عفونت‌ها بیشتر به دلیل ورود میکروب‌ها به سیستم تنفسی رخ می‌دهد. وقتی میکروب‌ها به سیستم تنفسی وارد شده، سبب عفونت و التهاب در این ناحیه از بدن می‌شود. علائم این عفونت‌ها خستگی، سرگیجه و سردرد، تنگی نفس، درد قفسه سینه و سرفه است. هنگامی که عفونت در سمت راست ایجاد شود، باعث می‌شود که درد قفسه ناحیه سینه احساس شود و برای درمان عفونت تنفسی با مراجعه به درمانگاه، پزشک داروهای آنتی فلوآیدها، آنتی توسیان، ضدویروس و ضد باکتریالی را برای فرد تجویز می‌کند.

بیماری گوارشی

یکی از دلایل متداول و رایج سنگینی ناحیه قفسه سینه بیماری گوارشی است. هنگامی که هضم غذا به‌صورت مناسب انجام نشود باعث می‌شود که سیستم گوارشی اختلال پیدا کند  یعنی اینکه گاز و اسید معده تولید شده و در قفسه ناحیه سینه، فشار ایجاد می‌کند.  بیماری‌هایی مثل عفونت گوارشی، التهاب روده و زخم معده نیز یکی از علل‌ سنگینی ناحیه قفسه سینه است.

این بیماری‌ها به ترشح اسید معده، متورم کردن دستگاه گوارش و التهاب منجر می‌شود، در نتیجه تنگی را در قفس سینه ایجاد می‌کند. به‌صورت کلی سنگینی این قسمت می‌تواند ناشی از بیماری‌های گوارشی یا عوامل دیگری باشد که احتیاج به درمان فوری و ویژه‌ای دارد.

علائم سنگینی قفسه سینه سمت راست

گاهی کلماتی مثل احساس سنگینی در قفسه ناحیه سینه و درد به‌جای یکدیگر به کار برده می‌شوند. اما کلمه درد یک عبارت همه‌جانبه است و توجه به این‌گونه دردها بسیار مهم است. در بعضی مواقع حس سنگینی ناحیه قفسه سینه طرف راست می‌تواند بیانگر واکنش‌های بسیاری که در بدن رخ‌داده باشد. این علائم، عوامل گوناگونی مثل عضله‌های ضعیف در آن ناحیه، ترشحات قفسه ناحیه سینه، مشکلات قلبی و عروقی، استرس یا مشکلات تنفسی باشد. برای تشخیص دقیق این مشکل، مهم است به علائم آن دقت کنید و در صورت شدید بودن دردها، توصیه می‌شود که حتماً به یک پزشک مراجعه کرده و درمان خود را شروع کنید.

از علائم رایج سنگینی ناحیه قفسه سینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سرگیجه یا سردرد

خستگی‌های شدید و احساس ضعف

عرق‌کردن بیش از حد

حالت تهوع و استفراغ

درد در قسمت شانه، گردن یا بازو

نامنظم شدن ضربان قلب

احساس خفه شدن

سرفه‌های شدید و خلط‌آور

درد در قفسه ناحیه سینه

به‌سختی تنفس‌کردن

راهکارهای خانگی برای درمان احساس سنگینی در قفسه صدری سمت راست

مشکلات تنفسی، اختلالات گوارشی، تنش‌های عضلانی، مضطرب بودن از علائم سنگینی ناحیه قفسه سینه است. اما هنگامی که این علائم شدید و مداوم باشد یا با علائم دیگری بروز داده شود، حتماً باید به یک پزشک مراجعه کرد تا دلیل دقیق آن بررسی شده و یک درمان درست انجام شود. زمانی که درد قفسه ناحیه سینه بدون هیچ‌گونه علائم جدی باشد و فرد سابقه بیماری نداشته باشد، می‌تواند یک سری راهکارهای خانگی را امتحان کند و درد خود را کاهش دهد.

از جمله این راهکارهای خانگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استراحت‌کردن

استراحت کافی، یکی از مهم‌ترین راهکارها برای درمان سنگینی ناحیه قفسه سینه است. استراحت به معنی کم‌شدن فعالیت‌های روزمرگی است که در این حالت، بدن فرد احتیاج به آرامش دارد تا بتواند بهبودی خود را به دست آورد. خواب به بدن کمک کرده و انرژی لازم را به دیگر اجزای قفسه ناحیه سینه و عضله‌های قلبی اختصاص می‌دهد. پس استراحت‌کردن و یک سری تغییرات در سبک زندگی می‌تواند سنگینی قسمت قفسه صدری طرف راست را کاهش دهد.

تنفس‌های عمیق

یکی از تأثیرگذارترین روش‌ها برای کاهش سنگینی قسمت قفسه صدری، تنفس‌های عمیق است. نفس‌کشیدن‌های عمیق به معنی تمرکز و کنترل‌کردن است و این تکنیک، سبب تسکین درد در این ناحیه از بدن می‌شود. زمانی که نفس عمیق می‌کشید حجم هوایی افزایش پیدا کرده و وارد ریه‌ها می‌شود و از این طریق، اکسیژن زیادی به بدن می‌رسد. این تکنیک عضلات تنفسی را تقویت کرده و عملکرد ریه‌ها را بهبود می‌بخشد. همچنین این عمل استرس را کم کرده و باعث خواب بهتر می‌شود.

ماساژدادن

یکی دیگر از روش‌های موثر، ماساژدادن است. این روش جریان خون را افزایش می‌دهد و باعث کاهش التهابات و عضلات می‌شود. همین‌طور دارای برخی ویژگی‌هایی است که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

✅ماساژدادن می‌تواند به‌عنوان یک تکنیک غیردارویی و موثر عمل کند.

✅با استفاده از این تکنیک مثل لمس‌کردن و فشاردادن قفسه صدری، بافت‌های محیطی را آرام می‌کند و درد را تسکین می‌دهد.

✅با ماساژدادن بافت‌های قفسه صدری طرف راست آرام شده و باعث کاهش التهاب می‌شود.

✅با استفاده از روغن‌های زیتون و آووکادو قفسه صدری را ماساژ دهید در نتیجه، شاهد آرام‌شدن درد در قفسه صدری خواهید بود.

اما مهم است که قبل از انجام این روش‌ها، حتماً با یک پزشک مشورت کرده تا شما را بهتر راهنمایی کند.

نوشیدنی گرم

در مواقعی که شما احساس سنگینی در ناحیه قفسه صدری طرف راست را تجربه می‌کنید مصرف یک نوشیدنی گرم به شما کمک زیادی می‌کند. مصرف این نوشیدنی‌ها باعث آرامش عضلات در آن ناحیه از بدن می‌شود‌. چای گرم، عرقیات گیاهی، نوشیدنی آب‌لیمو به‌صورت گرم، باعث تسکین قفسه صدری می‌شود و التهاب و بافت‌های مجاور را التیام بخشیده و درد را کاهش می‌دهد.

اگر با سنگینی قسمت قفسه صدری مواجه هستید دوش آب گرم نیز می‌تواند به کاهش این دردها کمک کند. مصرف‌کردن آب گرم هم به‌عنوان یک آرامش‌بخش عمل می‌کند. چرا که عضلات را گرم کرده و درد را تسکین می‌دهد. نعنا و زنجبیل یک افزودنی برای آب گرم محسوب می‌شود. این محصولات خاصیت ضدالتهابی و آرامش بخشی دارند و به بهبود سریع درد در قفسه صدری کمک می‌کند.

تغذیه سالم

حتماً می‌دانید که یک تغذیه سالم به بهبود این درد کمک می‌کند. برخی از مواد غذایی که بسیار مفید هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ماهی یکی از مؤثرترین مواد غذایی برای این‌گونه دردها به شمار می‌آید؛ چرا که حاوی امگا ۳ و اسیدهای چرب است و در بهبود عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار هستند.

مصرف غذاهای کم‌نمک و کم‌چرب نیز در کاهش سنگینی قسمت قفسه صدری موثر واقع شده‌اند.

مصرف به‌موقع آب نیز برای حفظ سلامتی قلب لازم است.

خوردن میوه‌های دارای ویتامین  c نیز برای بهبود قلب موثر هستند.

ورزش‌کردن

یکی از روش‌های موثر دیگر برای درمان سنگینی قسمت قفسه صدری، ورزش‌کردن است. بعضی از ورزش‌ها به عضلات قفسه صدری و قوه تنفسی کمک می‌کنند و سبب کاهش درد قفسه صدری طرف راست می‌شوند. یکی از مؤثرترین ورزش‌ها، یوگا است. این ورزش تنفس‌های عمیق را کنترل کرده، انعطاف‌پذیری و در نتیجه عضلات مرکزی را تقویت می‌کند.

ورزش‌های دیگری مثل فشرده‌سازی قفسه صدری، تمرین‌های وزنه‌برداری نیز در کاهش این دردها تأثیرگذار است. پیاده‌روی، شناکردن، دوچرخه‌سواری و دویدن نیز عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد. نفس‌کشیدن‌های عمیق و معکوس کردن آن به بهبود حالت تهوع و سنگینی قسمت قفسه صدری کمک می‌کند.

درمان‌های پزشکی برای احساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست

برای تشخیص یک درمان دقیق، پزشک از روش‌های گوناگونی استفاده می‌کند. پزشک قبل از معاینه ابتدا تاریخچه شروع بیماری را از بیمار می‌پرسد و اگر نشانه و علائم دیگری داشته باشد را بررسی می‌کند. بعد از آن، آزمایش‌های مربوطه مثل الکتروکاردیوگرافی، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی و آنژیوگرافی انجام می‌شود. البته درمان سنگینی قسمت قفسه صدری بستگی به علت اصلی آن دارد.

اگر مشکل علت قلبی باشد، پزشک داروهایی از جمله آنتی پلات لت‌ها، بتابلاکرها، نیترات‌ها و آنتی کوآژولانت‌ها را برای فرد بیمار تجویز می‌کند. در صورت شدید بودن قفسه صدری ممکن است نیاز به روش‌های درمانی مثل عمل جراحی یا آنژیوپلاستی باشد. اما اگر علت سنگینی قسمت قفسه صدری طرف راست به عوامل دیگری مانند التهاب ریه مربوط باشد، پزشک آنتی‌بیوتیک را تجویز می‌کند.

در صورتی دیگر درمان‌های تسکینی مثل آنتی توسیون‌های غیراستروئیدی یا آنتی توسیون را توصیه می‌کند. همچنین بیماری تنفسی نیز نیاز به یک درمان به‌موقع و سریع دارد. در این صورت پزشک یک سری تست‌های تنفسی مثل آندوسکوپی و آزمایش‌های تنفسی را انجام می‌دهد تا علت آن را بهتر تشخیص دهد.

زمان مراجعه به پزشک

احساس‌کردن سنگینی قسمت قفسه صدری می‌تواند بیانگر بسیاری از بیماری‌ها باشد. اما زمانی که سنگینی قفسه ناحیه سینه را تجربه می‌کنید، شاید بخواهید که علت آن را بدانید پس لازم است که به یک پزشک مراجعه کنید. اما چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟ فرد وقتی سنگینی را در قسمت قفسه صدری طرف راست احساس کرد و آن دردها شدید و مداوم باشد، بلافاصله باید به پزشک مراجعه کند. چرا که ممکن است نشانه‌ای از آنژین صدری یا حمله قلبی باشد که احتیاج به درمان فوری دارد.

همچنین تنگی نفس نیز یکی از مشکلات ریه است که نیاز به یک درمان به‌موقع دارد. علاوه بر این موارد، سنگینی قفسه ناحیه سینه طرف راست علائم دیگری مثل احساس ضعف‌کردن، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، درد در قسمت‌های دست و بازوها دارد که حتماً باید یک پزشک آن را ببیند.

این مورد هم بیانگر یک مشکل بسیار جدی است که نیاز به اقدامات پزشکی دارد. درهرصورت اگر وضعیت شما بسیار نگران‌کننده است و با گذر زمان، علائم درد شما شدیدتر می‌شود بلافاصله با یک اورژانس تماس گرفته و درمان خود را شروع کنید؛ چرا که ممکن است در معرض یک حمله قلبی قرار داشته باشید.

سخن پایانی

در پایان بسیار تأکید می‌کنیم چنانچه شما یا اطرافیانتان، بااحساس سنگینی در قفسه سینه سمت راست مواجه شدید، به‌صورت جدی این بیماری را بررسی کنید. چرا که ممکن است یک مشکل قلبی باشد که نیاز به یک درمان به‌موقع دارد. پس هیچ‌وقت این علائم را نادیده نگیرید و به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. علت سنگينی قفسه سينه سمت راست چیست؟ پزشک با انجام یک سری آزمایش‌ها، تاریخچه شروع بیماری، تست‌های تشخیصی مثل آزمایش خون، ECG (الکتروکاردیوگرافی) می‌تواند علت سنگینی قفسه ناحیه سینه طرف راست را تشخیص دهد.

سنگینی ناحیه قفسه سینه طرف راست می‌تواند زنگ خطری برای کمبود ویتامین‌های حیاتی، مشکلات قلبی یا حتی اضطراب شدید باشد. هرگز آن را ساده نگیرید – قلب شما تنها یک‌بار می‌تپد!

در کل بهتر است همیشه به علائمی که در بدنتان رخ می‌دهد توجه کنید و در صورت شدید بودن درد، حتماً به یک پزشک مراجعه نمایید. این را به‌خاطر داشته باشید که درمان فوری و زودهنگام، می‌تواند از مشکلات جدی‌تری پیشگیری کند و در حفظ سلامتی شما موثر واقع شود.