شریعتی ، بالاتر از میرداماد ، خیابان منظرنژاد ، پلاک53 ، واحد9،کلینیک قلب دکتر ضربان
دکتر واریس پا

دکتر واریس پا

پا از اندام‌های مهم حرکتی بدن است که ایجاد مشکل در آن می‌تواند در کارهای روزمره اختلال به وجود بیاورد. از جمله بیماری‌هایی که می‌تواند در سلامت پا اثر بگذارد واریس است، با توجه به علل آن راه‌های درمانی مختلفی وجود دارد. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های این بیماری، عوامل آن و دکتر واریس پا می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر این مشکل را بشناسید. 

تماس و نوبتدهی
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
برای تماس، دریافت مشاوره و اخذ نوبت کلیک کنید

 

واریس پا چیست؟

واریس‌ها رگ‌های مریضی هستند که بزرگ و پیچ خورده‌اند. این رگ‌ها ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد و بعدها شما را با خطرات و عوارض واریس پا مثل DVT (ترومبوز ورید عمقی)، خونریزی و عفونت روبرو کنند. جلوگیری از عوارض طولانی مدت بستگی به تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی دارد. این تشخیص و درمان موثر تنها به کمک دکتر واریس پا امکان پذیر است.

این مشکل اغلب با DNA فرد در ارتباط است و اعضای خانواده را با نسبت زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر یکی از والدین به بیماری وریدی واریس مبتلا باشد، تقریباً 50٪ احتمال دارد که فرزندان نیز تحت تأثیر قرار بگیرند. این شرایط ناشی از فشار زیاد از داخل رگ‌ها به دلیل فعالیت‌های طبیعی مانند ایستادن یا نشستن است. برخلاف رگ‌های عمیق که توسط عضلات داخل پاهای ما محافظت می‌شوند، رگ‌های سطحی که باعث ایجاد رگ‌های واریسی می‌شوند با این فشار کشیده می‌شوند. با گذشت زمان، این دیواره‌های وریدی می‌توانند ضعیف شده و شروع به ایجاد ریفلاکس یا نارسایی وریدی کنند.

نارسایی وریدی بیشتر در افرادی که به مدت طولانی نشستن یا ایستادن، افزایش سن، زنان، چاقی و مهمتر از همه بیمارانی که سابقه خانوادگی دارند، دیده می‌شود.

اگر علائمی مانند درد پا، تورم پا و تغییر رنگ پوست را تجربه می‌کنید، درمان این مشکل بسیار ضروری است. درمان می‌تواند به سادگی تغییر مناسب سبک زندگی و استفاده از جوراب‌های واریس باشد. در برخی موارد، درمان‌های اضافی ممکن است تضمین شده باشد و فقط باید توسط یک متخصص قلب و عروق قابل اعتماد و با تجربه در بیماری ورید انجام شود.

نکات مهم در انتخاب پزشک

برای انتخاب پزشک مناسب باید به فاکتورهای مختلفی توجه داشت تا بهترین نتیجه ممکن را جهت درمان موثر واریس به دست آورد، در ادامه به بررسی برخی از این فاکتورها می‌پردازیم:

تخصص و تجربه

از عوامل مهم انتخاب پزشک برای درمان واریس پا میزان تجربه و تخصص پزشک است. جمع آوری اطلاعات درباره پزشک از طریق پرس و جو می‌تواند به شناخت فرد از پزشک کمک کند.

مرکز درمانی و تجهیزات

از مجهز و حرفه‌ای بودن کلینیک یا بیمارستانی که پزشک مورد نظر در آن فعالیت می‌کند اطمینان حاصل کنید. مرکز درمانی مورد نظر باید دارای فناوری و تجهیزات برای شناسایی و درمان واریس پا باشد.

رویکرد درمانی

با پزشک خود درباره شیوه و برنامه درمانی مربوط به درمان واریس پا خود صحبت کنید و از او بخواهید شیوه درمانی خود را به طور کامل به شما توضیح دهد.

مراجع کننده‌های قبلی

در صورت ممکن از بیماران قبلی که به پزشک مورد نظر شما مراجعه کردند تحقیق کنید و از نتیجه و رضایت آن‌ها مطمئن شوید.

به چه پزشکانی برای درمان واریس پا مراجعه کنیم

به پزشکان مختلفی می‌توانید برای درمان و کاهش علائم واریس پا مراجعه کنید این پزشکان عبارتند از:

پزشک عمومی

در صورت بروز نشانه‌های اولیه می‌توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید. پزشک عمومی می‌تواند به تشخیص این بیماری کمک کند و در صورت نیاز شما را به متخصص ارجاع دهد. همچنین این پزشکان می‌توانند با ارائه مشاوره به بیماران آموزش دهند که چگونه با روش‌های مختلف مانند تغییر در سبک زندگی و کنترل مدیریت واریس بیماری خود را بهبود دهد. 

پزشک متخصص عروق

پزشکان متخصص عروق دارای تخصص و تجربه در ضمینه تشخیص و درمان اختلالات عروقی هستند به همین علت مشورت با آن‌ها در درمان واریس بسیار مفید است. آن‌ها می‌توانند با انجام روش‌های مختلف مانند ایکوگرافی، آزمایش‌های عروقی و انجام جراحی‌های ترمیمی و زیر برشی، به بیماران کمک کنند.

پزشکان ورزشی

پزشکان ورزشی می‌توانند با ارائه برنامه ورزشی مناسب از وقوع واریس پا جلوگیری کنند، فعالیت‌ ورزشی منظم می‌تواند با تقویت عضلات پا و بهبود گردش خون در وریدها عوارض واریس را کاهش دهد. همچنین این پزشکان می‌توانند به بیماران طریق صحیح انجام حرکات ورزشی را آموزش دهند تا از تشدید بیماری جلوگیری شود.

روش‌های درمان واریس

تعجب آورترین واقعیت برای بسیاری از بیمارانی که به دنبال از بین بردن واریس هستند این است که علم به قدری پیشرفت کرده که برای از بین بردن واریس نیازی به جراحی نیست. روش‌های امروزی کم تهاجمی هستند و برای انواع بیماری‌های وریدی مناسب هستند.

این روش‌های درمانی کم تهاجمی برای رگ‌های واریسی عبارتند از:

  • VenaSeal

مانند بسیاری دیگر از درمان‌های وریدی امروزه، VenaSeal نیز یک فناوری مبتنی بر کاتتر است. اما از کاتتر برای تزریق چسب پزشکی استفاده می‌شود که رگ بیمار را می‌بندد و با گذشت زمان، رگ توسط بدن جذب می‌شود.

  • از بین بردن واریس با فرکانس رادیویی

این فناوری مبتنی بر فرکانس رادیویی است که گرما را به دیواره رگ‌های خونی منتقل می‌کند. این روش فقط با مقادیر کمی بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و در کمتر از 30 دقیقه قابل انجام است.

  • اسکلروتراپی

یک محلول دارویی به صورت مایع تزریق می‌شود (اسکلروتراپی کف). این دارو به عنوان ماده اسکلروسانتیس عمل کرده و دیواره رگ‌های مخرب بیمار را از بین می‌برد و باعث از بین رفتن و در نهایت جذب آن می‌شود.

  • فلبکتومی حرکتی

این کار به بیشترین مهارت و حوصله نیاز دارد، اما با این وجود کم تهاجمی است. برش‌های ریزی روی رگ‌های بزرگ ایجاد می‌شود تا بتوان مستقیماً آن‌ها را برداشت. برخلاف استریپینگ، این روش‌ها در مطب انجام می‌شود.

روش‌های درمان واریس

چه تست‌ها و معایناتی قبل از شروع درمان لازم است؟

معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی از جمله کارهایی است که پیش از درمان باید انجام داد، هنگامی که به پزشک مراجعه می‌کنید ابتدایی‌ترین کار انجام معاینه است. در معاینه علائم مختلف واریس مانند تورم، تغییر رنگ پوست، وجود کبودی و موارد مشابه انجام می‌شود.

آنژیوگرافی

یکی دیگر از اقدامات پیش از درمان انجام آنژیوگرافی است، در این تست با تصویر برداری از عروق خونی پزشک اطلاعات مهمی مانند نقاط ضعف بدن در خون رسانی را به‌دست می‌آورد که به روند درمان کمک می‌کند.

سونوگرافی دوپلر

با استفاده از سونوگرافی دوپلر می‌توان اطلاعات مفیدی به دست آورد. این تست به این صورت است که عروق بدن با امواج صوتی بررسی می‌شود و اطلاعاتی مربوط به خون‌رسانی به‌دست می‌آید.

استفاده از اسکن

اگر مشکوک به عوارض جانبی مختلف مانند لاخم هستید ممکن است پزشک از شما بخواهد اسکن‌هایی از قلب یا عروق شما انجام دهد تا به واسطه آن مراحل درمانی را بهتر طی کند.

تست‌های خونی

ممکن است پزشک نیازمند بررسی آزمایشات خون باشد تا برنامه درمانی دقیقی را برای فرد تنظیم کند. این آزمایشات شامل آزمایش‌های تشخیصی و آزمایشات کلی خونی می‌باشد.

سوالات متداول

آیا مصرف داروهای خاصی برای کنترل واریس مفید است؟

بله، درمان واریس پا معمولا شامل دارو است برخی از داروهایی که ممکن است توسط دکتر تجویز شود عبارتند از:مکمل‌های غذایی،کرم‌ها و ژل‌ها، داروهای وریدی، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی

مدت زمان بهبودی واریس چقدر است؟

مدت زمان بهبودی واریس به عوامل مختلفی مانند شدت بیماری، مرحله بیماری و نوع درمان انتخابی بستگی دارد. در هر صورت مشاوره با پزشک خود برای تعیین مدت زمان بهبودی و مناسب‌ترین روش‌های درمان برای شما الزامی است.

پیامدهای واریس پا چیست؟

عوارض واریس پا شامل موارد مختلفی است از جمله : تورم، آسیب به پوست، ترومبوز عمقی وریدی، درد و عدم راحتی.

تماس و نوبتدهی
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
برای تماس، دریافت مشاوره و اخذ نوبت کلیک کنید

سخن پایانی

همانطور که می‌دانید، خطرات واریس پا می‌تواند عامل تهدید گننده برای زندگی شما باشد. بنابراین در صورت بروز این عارضه در همان ابتدای وقوع به متخصص واریس مراجعه کنید. کلینیک تخصصی فوق تخصصی قلب و عروق دکتر ضربان، با داشتن بهترین دکتر واریس پا و با داشتن سال‌ها تجربه در زمینه درمان واریس، می‌تواند به شما در درمان این مشکل با انواع روش‌های کم تهاجم کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید