درمان واریس پا با زالو، موثرترین راهکار در طب سنتی
استفاده از زالو یکی از متداول ترین روشهای درمانی یا کمک درمانی برای انواع بیماریها در طب سنتی و حتی در طب نوین میباشد. درمان واریس پا با زالو، موثرترین روش و بهترین درمان واریس پا از منظر طب سنتی است. با وجود آن که روشهای نوین بسیاری برای درمان واریس پا ابداع شدهاند، اما بسیاری از مردم علاقه مند هستند که این بیماری را با راهکارهای سنتی مثل درمان با زالو برطرف کنند.
فهرست مطالب
- درمان واریس پا با زالو
- در زالو درمانی برای واریس پا چه اتفاقی در بدن میافتد؟
- مراقبتهای قبل از درمان واریس پا با زالو
- مراقبتهای بعد از درمان واریس پا با زالو
- موارد احتیاط در درمان واریس پا با زالو
- محل انداختن زالو برای واریس پا و طریقه انداختن زالو روی پا
- عوارض درمان واریس پا با زالو
- بهترین درمان واریس پا
- با پیشگیری حتی نیازی به زالو درمانی برای واریس پا نیست
- سخن پایانی
درمان واریس پا با زالو
همانطور که میدانیم درمان واریس پا با زالو، اثربخشترین، کارآمدترین و بهترین درمان واریس پا میباشد که پزشکان طب سنتی به بیماران خود توصیه میکنند. اگر واریس درمان نشود و یا جلوی پیشرفت آن گرفته نشود، در نهایت منجر به درد شدید و بعضا خونریزی میشود و حتی در مراحل شدید تر میتواند توانایی فرد در راه رفتن را دچار اختلال کند.
درمان با زالو در مراحل اولیه واریس بسیار موثر و موفقیت آمیز میباشد، اما هر چه دیرتر برای درمان آن اقدام شود، کار درمان آن سختتر و شانس اثربخشی زالو کمتر میشود. پس بهتر است واریس را در مراحل خفیفتر آن پیگیری و اقدام به درمان کنیم.
در زالو درمانی برای واریس پا چه اتفاقی در بدن میافتد؟
در حین درمان واریس پا با زالو، زالو توسط دندانهای کوچک خود (سر خورطومی شکل) پوست بدن میزبان خود را گزیده و سوراخ میکند، بدن نیز برای جلوگیری از خونریزی در ناحیه مزکور شروع به منعقد کردن خون میکند.
زالو برای مکیدن خون موجود در رگهای واریسی، آنزیمهای ضد انعقادی را ترشح کرده و با بزاق دهن خود وارد خون میزبان میکند تا از انعقاد خون جلوگیری کند.
در این بزاق موجود در دهان زالو، بیش از صد نوع ماده شفابخش و آنزیمهای مفید برای بدن وجود دارد که ور هنگام فعالیت زالو وارد خون بیمار شده و از طریق رگها در تمام سیستم گردش خون بدن وی پخش میشوند و روی بسیاری از اندامها اثر مثبت میگذارد. (خصوصا اندامهایی که در مجاورت موضع گزیدگی قرار دارند)
مراقبتهای قبل از درمان واریس پا با زالو
مراقبتهایی وجود دارند که پزشکان طب سنتی توصیه میکنند بیماران قبل از مراجعه به جلسه زالو درمانی آنها را رعایت کنند تا اثربخشی درمان بیشتر و عوارض یا مضرات احتمالی بعد از آن پیشگیری شود. این مراقبتها عبارتند از:
- باید به مدت ۲۴ ساعت پیش از انجام درمان واریس پا با زالو، از مصرف قرصهای مسکن، آسپرین، اسکویس، وارفارین، کلوپیدوگرل و قرصهای مشابه خود داری کنیم.
- باید حداقل پانزده الی 30 روز پیش از انجام درمان با زالو، بدن بیمار توسط داروهای طب سنتی و رژیمهای غذایی توصیه شده توسط پزشک، پاکسازی و سدیم زدایی شود تا زالو درمانی بیشترین بازده را داشته باشد. (معمولا برای اکثر افراد به منظور پاکسازی بدن، انجام یک حجامت عام جلوتر جلسه زالو درمانی تجویز میشود)
- بیمار باید تمام دستورالعمل هایی که مراکز زالو درمانی به بیماران میدهند را رعایت کند (تحت عنوان عادات زمانی و مکانی و پرهیزات و رژیم غذایی زالو درمانی)
- حداقل به مدت ۲۴ ساعت پیش از انجام درمان واریس با زالو، میبایست از نزدیکی و انجام رابطه جنسی پرهیز کرد.
- روز قبل از انجام درمان با زالو، بهتر است خواب کافی و مناسبی را داشته باشیم (بی خواب یا کم خوابی پیش از درمان موجب کم شدن اثر زالو درمانی میشود)
- حداقل تا 8 ساعت قبل از انجام درمان واریس با زالو، مصرف غذاهایی که طبع سرد دارند ممنوع است (غذاهایی مانند: شیر و ماست و برنج و تخم مرغ و کاهو و …)
- میتوان پیش از انجام درمان واریس پا با زالو، چند لیوان آب سیب میل کرد تا هم خون رقیقتر شود و هم از افت قند خون پیشگیری شود.
- پیش از انجام زالو درمانی همانند فست، بهتر است کم خوری یا پرخوری انجام نداده باشیم تا درمان بیشترین بازده را بدهد.
- همچنین میتوان با خوردن مقداری آب انار (یا رب انار)، اثربخشی درمان را بیشتر کرد.
- قبل از انجام زالو درمانی برای واریس در پا، نباید سونا، جکوزی، استخر یا حمام سنگین رفت.
- خانمها در دوران عادت ماهیانه و در دوران حاملگی نمیتوانند زالو درمانی کنند.
- برای رفع خشکی دهان پیش از زالو درمانی، میتوان مقداری رب آلو یا انار میل کرد.
- افرادی که پیش از زالو درمانی دچار ضعف شدید جسمی هستند (اسهال، استفراغ، تب و لرز، تعریق و تکرر ادرار و … )، باید جلسه درمان را به روز دیگری موکول کنند.
- بهتر است در جلسه درمان واریس پا با زالو، شخص دارای وضعیت نرمال و آرامش روانی بوده و استرس و تنش و اضطراب پیش از اندازه نداشته باشد. (حتی نشاط بیش از حد هم مناسب نیست)
- توصیه میشود افرادی که سنشان بیشتر از ۶۰ سال است، حتما باید تحت نظر متخصص طب سنتی از زالو درمانی استفاده کنند.
- بهتر است تا 24 ساعت پس از زالو درمانی، موضع گزیده شده را در معرض رطوبت و تماس با آب قرار ندهیم. (تا 24 ساعت حمام نمیتوان رفت)
- یکی دیگر از عوارض نسبتا کم پس از زالو درمانی برای واریس در پا، خارش خفیف محل گزش زالو میباشد. این خارش ممکن است ساعتها بعد از انجام زالو درمانی شروع شود و تا چند روز به صورت بسیار خفیف ادامه داشته باشد. (میتوان از روغن بنفشه برای تسکین این خارش استفاده کرد)
- پس از انجامدرمان واریس با زالو، بر روی آن پانسمانی قرار داده میشود، بهتر است تا ۴۸ ساعت ان را برنداریم. بعد از این دو روز میتوان آن را با یک پانسمان تمیز جدید تعویض کرد.
مراقبتهای بعد از درمان واریس پا با زالو
در ادامه به مراقبتهای لازم پس از این نوع درمان اشاره شده است:
- بهتر است تا 8 ساعت پس از انجام درمان واریس پا با زالو، استراحت کرده و از انجام فعالیتهای سنگین دوری کنیم. (توصیه میشود در این ۸ ساعت استراحت، بیمار نخوابد، زیرا افت فشار خون شدید اتفاق میافتد)
- پس از انجام زالو درمانی که مقداری فشار خون و قند بدن افت میکند، میتوان شربت عسل میل کرد. (توصیه میشود که تا سه روز بعد از زالو درمانی و فست رگ هر ۸ ساعت یک بار، یک لیوان شربت عسل میل بکنیم)
- یکی از عوارض اصلی پس از درمان واریس پا با زالو، خونریزی از محل گزش زالو میباشد. این خونریزی ممکن است به صورت بسیار کم تا ساعتها ادامه پیدا کند که خیلی جای نگرانی نیست.
- پس از انجامدرمان واریس بدین روش، میبایست به اندازه کافی استراحت و ریکاوری انجام دهیم.
- پس از انجامدرمان واریس بدین روش، باید از مصرف غذاهای سنگین و چرب و همچنین پر خوری کردن، خود داری کنیم.
- پس از انجام زالو درمانی و فصد، مصرف غذاهایی که طبع سرد دارند (غذاهایی مانند: شیر و ماست و برنج و تخم مرغ و کاهو و …) و مصرف غذاهایی که بیش از حد شور یا شیرین یا تند هستند ضرر دارد.
- بهتر است تا حداقل 6 ساعت پس از زالو درمانی از خوابیدن بپرهیزیم.
- حداقل به مدت ۲۴ ساعت بعد از انجام درمان واریس پا با زالو، میبایست از نزدیکی و انجام رابطه جنسی پرهیز کرد.
- توصیه میشود پس از زالو درمانی و فصد رگ، مالت جو و شکر سرخ مصرف بکنیم.
- پس از انجام زالو درمانی میتوان به مدت 5 شب به جای خوردن شام، گوشت یا جگر گوسفند را به صورت کبابی با لیمو و سماق فراوان، بدون نان و برنج میل کرد تا خونسازی کنند. (زیرا زالو خون زیادی از بدن خارج میکند)
- یکی دیگر از عوارضی که پس از درمان واریس پا با زالو به ندرت پیش میآید، ضعف بدنی میباشد. عوارضی همچون سردرد، تب و لرز، افزایش فشار خون یا تپش قلب، تهوع، رنگ پریدیگی، استرش و اضطراب و غیره که موقتی بوده و با استراحت کردن برطرف میشوند.
موارد احتیاط در درمان واریس پا با زالو
هرچند زالو بهترین درمان واریس پا از نظر طب سنتی به حساب میآید، اما برای زالو درمانی برای واریس در پا میبایست نکاتی نیز مورد احتیاط قرار بگیرد:
- از آنجایی که جای نیش زالو بر روی پوست پا باقی مانده و کامل برطرف نمیشود، خانمهای که برای درمان رگهای عنکبوتی میخواهند از زالو درمانی استفاده کنند، باید این نکته را مدنظر داشته باشند که زالو برای رفع مشکل رگهای عنکبوتی، انتخابی در راستای حفظ زیبایی بحساب نمیآید و ممکن است جای نیش زالو بر روی پوست پا باقی بماند. (برای درمان زیبایی رگهای عنکبوتی، استفاده از لیزر گزینه مناسب تری است)
- این روش درمان واریس برای افرادی که دیابت پیشرفه دارند، مناسب نمیباشد.
- درمان واریس بدین روش برای بیماران مبتلا بهDVT (لختگی خون رگهای عمقی) توصیه نمیشود.
- – زنان باردار هم بهتر است راه دیگری به جای درمان واریس پا با زالو در دستور کار خود قرار دهند. (بهتر است برای پیدا کردن بهترین درمان واریس پا، با پزشک خود مشورت کنند)
- درمان واریس با زالو باید بسیار محتاطانه انجام شود، زیرا محل انداختن زالو برای واریس پا و طریقه انداختن زالو روی پا باید اصولی انجام شود. اگر زالو در مجاورت زخمهای واریس انداخته شود، احتمال بیشتر شدن حجم زخم و حتی عفونت آن وجود دارد.
- حتما باید به مراکز درمانی معتبر و با تجربه رجوع کرد، زیرا زالوهای طبی خود انواع مختلفی دارند که پزشک باید به خوبی به نحوه استفاده از آنها و نژاد هرکدام از آنها، اشراف داشته باشد زیرا همه زالوها طبی و درمانی نیستند.
محل انداختن زالو برای واریس پا و طریقه انداختن زالو روی پا
همانطور که پیشتر گفتیم محل انداختن زالو برای واریس پا و طریقه انداختن زالو روی پا باید اصولی انجام شود. چند مورد از نکاتی که در ارتباط با محل و طریقه انداختن زالو باید رعایت شوند، عبارتند از:
- محلی که قرار است زالو در آن قرار داده شود، باید از قبل اصلاح و تراشیده شده باشد.
- · پیش از زالو درمانی، نباید محل انداختن زالو برای واریس پا را با شویندههای شیمیای و عطری شست، فقط با آب و صابون.
- بر روی پوست صورت که بسیار نازک میباشد، نمیتوان از زالوی بزرگ استفاده کرد اما در پوست پا مشکلی نسیت.
- برای افراد کم خون، باید از زالوهای کوچک استفاده کرد.
- زالو نباید مستقیما بر روی رگها قرار داده شود.
- اگر رگهای واریسی فرد زخم شده باشند، نباید زالو را در مجاورت زخمها قرار داد زیرا احتمال عفونت کردن بالا میرود.
- · بهتر است محلی که زالو رو آن قرار میگیرد را از قبل کمی مالش داده تا گرم و سرخ رنگ شود. (پوست نباید سرد و رنگ پریده باشد)
- معمولا توصیه میشود که تاجای ممکن زالو درمانی به صورت نشسته انجام شود.
- بهتر است در درمان واریس پا با زالو تعداد زالوها را کم کرده و در عوض تعداد جلسات را افزایش داد. (زیرا اگر تعدا زالوها زیاد باشد، سیستم دفاعی بدن تحریک میشود)
- توصیه میشود که جلسه زالو درمانی در نیمه دوم ماه قمری و در ساعات ابتدایی صبح برگزار شود.
- زالو نیز احتیاج به پاکسازی دارد، بهتر است آب زالو تمیز و شفاف باشد و به طور منظم تعویض شود. (برای اطمینان از پاکیزه بودن زالو باید به مراکز معتبر طب سنتی و زالو درمانی مراجعه کنیم)
- خود زالو پس از آنکه خون فرد را به مقدار کافی خورد، جدا شده و میافتد.
- · پس از جدا شدن زالو از پوست، باید مقداری اجازه داد خون از بدن خارج شود و سپس پانسمان کرد.
عوارض درمان واریس پا با زالو
زالو درمانی برای واریس در پا، اگرچه در طب سنتی به عنوان بهترین درمان واریس پا شناخته میشود، اما بیعارضه و بیخطر نمیباشد. به عنوان مثال موارد ذیل از عوارض این روش میباشند:
- امکان انتقال عفونت انگلی از زالوهای غیربهداشتی
- ایجاد زخمهای شدید در بعضی بیماران
- زالو درمانی برای واریس در پا یک درمان موقتی و بعضا بلند مدت به حساب میآید و تضمینی هم وجود ندارد که در همه افراد جواب یکسان و ایده آل بدهد. (هرچند امکان بازگشت بیماری هم وجود دارد، اما زالو درمانی درد را برای مدتها ساکت میکند)
- امکان ایجاد دمل و زخمهای نسبتا بدخیم در صورت انجام خودسرانه و بدون تجویز پزشک متخصص.
- برخی افراد ممکن است به بزاق دهن زالو حساسیت داشته باشند.
بهترین درمان واریس پا
برای پیدا کردن بهترین رویکرد درمانی واریسهای پا میباست ابتدا با بیماری واریس بیشتر آشنا شویم:
در بدن انسان دو دسته رگ اصلی به نام سرخرگ و سیاهرگ وجود دارند. سرخرگ وظیفه حمل خون و اکسیژن موجود در آن را به تمام اندامها و بافتهای سرتاسر بدن بر عهده دارد و سیاهرگ نیز وظیفه برگرداندن این خون به همراه دیاکسید کربن و مواد دفعی تشکیل شده در آن، به قلب را بر عهده دارد تا دوباره توسط قلب دارای اکسیژن شده و از طریق سرخرگ به اندامها بازگردد، این چرخه دائمی همان فرآیند گردش خون در بدن است.
عروقی که وظیفه برگرداندن خون به قلب را بر عهده دارند، از دریچههایی تشکیل شده اند به نام دریچههای لانه کبوتری، که با باز و بسته شدن موجب حرکت خون به سمت قلب و مانع از برگشت آن به عقب میشوند، حال اگر به هر دلیلی این دریچهها دچار اختلال شوند، بخشی از خون به عقب برگشته و در رگ نشست کرده و راکد باقی میماند.
بیماری واریس درحقیقت در اثر به وجود آمدن اختلالاتی در دریچههای لانه کبوتری همین سیاهرگها پدید میآید. به اینگونه که با اختلال در عملکرد آنها، بخشی از خون و مواد دفعی در داخل سیاهرگها باقی میمانند و با فشار آوردن به دیواره عروق باعث التهاب و برجستهتر شدن و حتی پیچ خوردن آنها میشود.
(بدن نیز در واکنش به این فشار وارد بر عروق، برای کاهش آن شروع به ساختن یکسری عروق جدید خصوصا در نزدیکی سطح پوست میکند)
انواع روشهای درمان واریس پا:
عوامل مختلفی وجود دارند که موجب واریسی شدن عروق پا میشوند. دکتر واریس پا بسته به شرایط بیماری (مدت زمان بروز بیماری، ریشه اصلی پیدایش آن، نوع شغل و سبک زندگی بیمار، وضعیت عمومی سلامتی او، میزان اثر گذاری فاکتور وراثت و سابقه در خانواده بیمار و همچنین داروهایی که مصرف میکند) بهترین درمان واریس پا را برای وی انتخواب میکند. این درمانها عبارتند از:
- کاهش اضافه وزن: همانطور که گفتیم، هرچه وزن شخص بیشتر باشد، فشار وارد بر عروق پای او نیز بیشتر شده و او بیشتر در معرض واریس پا قرار میگیرد.
- ورزش کردن: هرچه فرآیند گردش خون در عروق بدن بهتر انجام شود، احتمال بروز واریس کمتر و روند درمان آن نیز سریعتر میشود.
- روشهای کم تهاجمی طب نوین: مثل اسکلروتراپی، رادیوفرکانس ابلیشن، لیزر درمانی، تزریق فوم واریتنا، داروهای شیمیایی
- روشهای تهاجمی طب نوین: مثل کاشتن ایمپلنت درون رگها، فلبکتومی
- تغییر سبک: با رعایت مواردی همچون (استفاده از کفش و کفی طبی، استفاده از جورابهای مخصوص واریس، تغییر شغلهای پرفشار و …)، میتوان واریس را کنترل کرد.
- روشهای طب سنتی: مثل زالو درمانی، استفاده از دمنوشها، ماساژ با روغنهای گیاهی
طب سنتی عامل اصلی واریسی شدن رگهای پا را، جمع شدن سودای خون در عروق مستعد واریس میداند که در اثر این سودای اضافی انعطاف پذیری لازم خود را از دست میدهند.
طب سنتی معتقد است با برداشتن و کم کردن این سودای اضافی، گردش خون در رگها بهبود پیدا کرده و عروق واریسی انعطاف پذیری خود را دوباره به دست میآورند.
بسیاری از مردم معتقد هستند که درمان واریس پا با زالو، بهترین گزینه و بهترین درمان واریس پا میباشد و فقط در صورت جواب نگرفتن باید به روشهای طب نوین مراجعه کرد.
حتی بسیاری از پزشکان طب نوین هم زالو را بهترین گزینه برای درمان واریس میدانند و در بسیاری از کشورهای اروپایی مثل آلمان و روسیه، زالو درمانی یک روش اثبات شده و پر مخاطب است.
با پیشگیری حتی نیازی به زالو درمانی برای واریس پا نیست
اصلاح سبک زندگی و تغذیه میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل رساند و دیگر نیازی به روشهای مختلف درمانی و درمان واریس پا با زالو هم نیست. رعایت نکات ساده که در ذیل اشاره شدهاند از همین اصلاحات میباشند:
- پرهیز از سرپا ایستادن و بیتحرکی طولانی مدت و انجام ورزشهای ساده به طور منظم
- پوشیدن کفش و کفی مناسب و طبی
- پس از حمام کردن روی مچ پاهای خودمان مقداری آب سرد بریزیم
- پرهیز از نشستن به شکل دو زانو یا انداختن وزن بدن بر روی پاها
- ü کم کردن وزن یا ممانعت از افزایش وزن
- داشتن رژیم غذایی کم نمک و پرفیبر
- استفاده نکردن از جکوزی (آبی که خیلی گرم باشد، رگها را مستعد واریس میکند) و …
توجه: موارد بالا علاوه بر پیشگیری از واریس به درمان آن هم کمک میکنند.
سخن پایانی
اگرچه زالو درمانی یکی از بهترین راهکارهای کاهش درد واریس و از منظر طب سنتی بهترین درمان واریس پا به حساب میآید، اما نمیتوان ادعا کرد که یک درمان قطعی و دائمی برای تمام مبتلایان به واریس است.
همانطور که گفتیم پیشگیری از واریس یا رفع آن در مراحل اولیه خیلی راحتتر و بهتر از درمان آن در مراحل شدیدتر است. اما اگر دچار واریس هسید و به هر دلیلی نمیخواهید از روشهای طب مدرن استفاده کنید، کلینیک ما با مجرب ترین متخصصین قلب و عروق به شما کمک میکند تا در درمان واریس پا با زالو بهترین نتایج را به دست آورید.